Tutuklu Öğretmen Nadir Yıldız´a Meslektaşlarından destek geldi.

Tutuklu Öğretmen Nadir Yıldız´a Meslektaşlarından destek geldi.

TESK´e bağlı sendikalar 20 gündür tutuklu bulunan Öğretmen Nadir Yıldız´ın serbest olarak yargılanması için eylem yaptı.

Adına açılmış sosyal sitesinde yayımlanan bir yazıdan dolayı 20 gün öncetutuklanarak ceza evine kapatılan Öğretmen Nadir Yıldız için bir araya gelen KESK e bağlı demokratik kitle örgütleri, Kapalı çarşıda gerçekleştirdikleri açıklama ile Nadir Yıldız´a serbestlik istedi.

Eğitim sen Bandırma temsilcisi Hacı Akyaz tarafından yaıplan yazılı açıklamada yasaklamalar ve akıbeti belli olmayan OHAL kapsamında yaşanan olumsuzluklar eleştirilerek bu anlamda temel hak ve özgürlük mücadelelerinin sonuna dek devam edeceğini söyledi.

Akyaz, 20 gün önce tutuklanan Öğretmen nadir Yıdız için ise, "Hükümetin baskı ve yıldırma politikası bilindiği gibi Bandırma dada kendini göstermiş, 20 gün önce meslektaşımız Nadir Yıldız asılsız bir ihbar sonucu hukuksuz olarak evinden alınarak tutuklanmıştır."dedi.

Akyaz, Öğretmen Nadir Yıldız´ın tutuklanma olayının Hukukun tersten işleminin bir göstergesi olduğunu vurgulayıp, "Biz içeri atalım, siz kendinizi savunun." anlayışı olduğunu söyledi.

Kesk´e bağlı sendika çevrelerinde tutuklu öğretmen Naidr Yıldız´ın hukuksuz olarak tutuklanmasını protesto amacıyla düzenlenen eylemde konuşan CHP Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm, Düzmece ihtilal seneryoları ile içeri aldıkları öğretmen, polis, gazeteci bulunduğunu, Öğretmen Naidr Yıldız´ın da bunlardan birisi olarak en kısa zamanda serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.

/resimler/2017-4/5/2141483377074.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli