Tuzakçı`da, Çeltik şöleni

Tuzakçı`da, Çeltik şöleni

Gönen, Tuzakçı köyü 13. geleneksel çeltik şenliğinde siyasileri ile buluştu.




Gönen Tuzakçı köyünde 13 yıldır geleneksel olarak yapılan çeltik ekimi kutlamaları ve köy hayrı bu yıl da coşkulu geçti.

Pazar günü sabahı yağmurlu bir güne başlayan Gönen ilçesinin en büyük köyü Tuzakçı'da
öğle saatlerinde piknik alanında gerçekleştirilen büyük programa ilçeden, çevre köylerden
ve ilçelerden binler aktı.


Ünlü mevlithanlar  ile birlikte Balıkesir Müftüsü Turgut Açarı'nın da katıldığı programda Kuranı Kerim okuyan hafızlar gönülleri coşturdu .

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ve Gönen İlçe kaymakamı Hüseyin parlak'ın da katıldığı programda misafirlere pilav, ayran ve höşmerim tatlısı ikram edildi.

En başarılı öğrenciye ilçe kaymakamı Hüseyin Parlak, ilk çeltik tohumu atan çiftçiye  Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan tarafından birer altın hediye edildi. Ayrıca; Tuzakçı Köy Muhtarlığı tarafıdan köylerine yapılan hizmetlerden dolayı DSİ Gönen Şube Müdürü Alp Dalbayrak'a  Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği GönenTemsilcisi Aydın Karakaya tarafından plaket verildi.

Tuzakçı Köyü 13.Çeltik şöleni ve Köy Hayrına; Gönen Ovası  Sulama Birliği Başkanı ve Ak parti İl Genel Meclis Üyesi Bülent Can, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, Ak parti İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Yağcıoğlu katıldılar.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli