Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker;

Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker;

Paşaliman adasının Erdek`te bağlı kalacağının kesinlik kazanmasını doğru alınmış bir karar”







Tuzla Köyü Muhtarı Cemal Ülker, Paşaliman Adasının Erdek`e bağlı kalma sürecini anlatıp, adanın Erdek`te bağlı kalacağının kesinlik kazanmasını doğru alınmış bir karar olarak gördü. TBMM`ye gelen Büyükşehir yasa tasarısının kabul edilmesiyle, Balıkesir`in Büyükşehir olacağını kaydeden Ülker, bu süreçte içinde 5 köyün yer aldığı Paşaliman Adası`nın Erdek İlçesinde bağlı kalacağını öğrenen ada halkının bugünlerde çok sevinçli olduğunu ifade etti.

Uzun yıllar önce Erdek`e bağlanan Paşaliman Adası`nın, geçtiğimiz aylarda bir başka adaya bağlanacağı dedikodularının ayyuka çıkması üzerine, Paşaliman Adasında yaşayan 5 köy halkının buna şiddetle karşı çıktığını hatırlatan Muhtar Ülker, Temmuz ayından bu yana sıkça dile getirdikleri taleplerinin siyasilerce dikkate alınmasının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Ülker: "Bölgemiz Milletvekilleri A. Edip Uğur, Namık Havutça ile AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı`ya teşekkür ediyorum"

Paşaliman Adası`nın, Marmara Adası`na bağlanma konusunu gündemden çıkaran, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur ve AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı`nın büyük katkıları olduğunu yineleyen Ülker, bölgemizin CHP Milletvekili Namık Havutça`nın da verdiği desteğin unutulamayacağını açıkladı.

Ülker: "Sel felaketinden zararımız 50 bin lira"

Geçtiğimiz günlerde bölgemizde yaşanan sel felaketine de değinen Muhtar Ülker, Tuzla köyünde yaşanan afet sonrası, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`ın, beraberinde AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay ve Balıkesir İl Özel İdaresinden görevli bir bürokratla birlikte geldikleri Paşaliman Adası`ndaki tüm köyleri karış karış dolaşıp, zarar tespit raporu hazırladıklarını dile getirdi.

Ülker: "Kaymakam Kaygısız`ın köyümüzde çok hakkı var"

Erdek`te görev yapan Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı aynı zamanda İlçe Kaymakamı Kaygısız`ın, sadece kendi köylerine değil, adada bulunan diğer köyleri de ayırmaksızın büyük hizmetleri olduğuna değinen Muhtar Ülker, köyde yaşanan afet sonrası yaşanan felaketin yaralarının kısa sürede telafi edileceğini aktarıp, başta Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız olmak üzere AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay`a gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır şeklinde konuştu.









Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli