TV 8`in ilginç yarışmasına Bandırma ve Erdek damgası

TV 8`in ilginç yarışmasına Bandırma ve Erdek damgası

Birinciliği,``Hamsi Finger`` isimli projesiyle Bandırmalı Gürkan Gediz kazandı






Birinciliği,``Hamsi Finger`` isimli projesiyle Bandırmalı Gürkan Gediz kazandı


TV-8'de, dört yıldan beri süren, Bir Fikrin mi Var?” isimli yarışmanın 2012 yılına ait ilk bölümüne Bandırma ve Erdekli iki yarışmacı, damgasını vurdu.


Girişimciliği desteklemek amacıyla gerçekleşen yarışmanın 2012 yılının ilk bölümünde Bandırmalı yarışmacı Gürkan Gediz birinciliği elde ederken, yarışmaya Erdek'ten katılan Murat Günü ise çeyrek finalde elendi.

Sunuculuğunu Cemal Hünal ve Tamay Kılıç'ın üstlendiği yarışmada jürilik görevini, iş dünyamızın tanınmış isimlerinden Leyla Alaton, Alphan Manas, Ali Şen ve Gülden Yılmaz üstlendi.

100 dakika süren yarışmanın birinci ön eleme bölümüne sekiz yarışmacı katıldı.

İstanbul Yedi Tepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi salonunda, öğrenciler ce konuklar önünde gerçekleşen yarışmada birinciliği, ”Hamsi Finger” isimli projesiyle, hamsi balığını mısır ununa bulayarak, lezzetli bir fast-food  yiyecek durumuna getiren Bandırma doğumlu, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi Gürkan Gediz, birinci olma başarısını göstererek, bundan sonraki yarışmalara da katılma hakkını elde etti. Yarışmanın birinciliğini elde eden Gediz, Geleneksel hamsi lezzetini evrenselleştirip, Amerikalılara hamsi yedirmeyi hedefliyorum” dedi.

Yarışmaya Erdek'ten katılan 09.12.1975 doğumlu Murat Günü ise çeyrek finalde elendi. Erdekli Günü, yarışmada, jüri önüne, at koşumu yapılan derinin örme tekniğini geliştirerek, ürettiği yeni ürünü, kemer, çanta sapı, tüfek askı kayışı, kravat ve ayakkabı yapımında kullanma şekliyle çıkarak, çeyrek finale yükselmesine karşın, geliştirdiği ürünün, 200 TL'lik bedelinin yüksek görülmesi nedeniyle elendi.

Baba mesleğinin saraçlık(at koşumu yapımcılığı) olduğunu vurgulayan Murat Günü, şunları söyledi:

Aslen Manyaslı olan babam, at ve sürücüsüne uygun yapılması gereken at koşumlarını üreten bir saraçtı. Yarışmada, jüriye düşüncemi daha iyi anlatabilmek için ürünümü yarı mâmul durumunda sundum. At koşumunun deri örme tekniğini geliştirip, üzerine önemli katkılar sağlayarak gerçekleştirdiğim projem, aslında çok beğenildi. Ancak jüri, projemle ilgili geliştirdiğim ürünün, 200 TL'lik satış bedelini yüksek bulunca, çeyrek finalde elendim.”

13 hafta sürecek yarışmanın sonunda birinciliği elde edecek yarışmacı, 200 bin liralık ödülün sahibi olacak. Yarışma sonunda ayrıca beş tanınmış şirket, kategori ödülleri verecek.

TV-8'de, çarşamba akşamları saat 20.30'da yayınlanan Bir Fikrin mi Var?” isimli girişimcilik serüveni yarışması, son dört yılda hem Türkiye'den, hem de dünyadan toplam 10.000'den fazla girişimciye ulaşıp, ülkemizin önde gelen şirketlerinin ve üniversitelerinin desteğiyle ülkemizin en büyük üniversitelerarası girişimcilik yarışması durumuna gelmiş bulunuyor.





Hamsi Finger
23.10.2012 02:04:05
www.hamsifinger.com

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli