U-17 gençlerde Bandırma Türkiye Şampiyonası 2.Kademe finalisti oldu.

U-17 gençlerde Bandırma Türkiye Şampiyonası 2.Kademe finalisti oldu.

Başarının özünde arma ruhu yatan ekip güçlü ekiplerini bir bir dize getirirken Türkiye genelinde 140 takımın elendiği 1.kademe müsabakalarında Çanakkale grubu finalisti oldu.







``1 Nisan şakası değil gerçek azmin zaferi`` 80 vilayetin 2`şer temsilcisinin yer aldığı 160 takımın 20 il merkezinde 2 grup halinde mücadele edip, iki ayrı grubun liderinin final oynadığı U-17 Gençler Türkiye Şampiyonası 1.Kademe karşılaşmalarının Çanakkale ayağında Bandırmaspor Finalist oldu.




İşte geleceğin Ban Ban kadrosu 80 Vilayet takımından 140`ı elendiği Türkiye şampiyonasında 20 finalist arasında yer aldı.

Spor otoritelerinin şans vermediği U-17 Bandırmaspor Balıkesir`i temsilen katıldığı Türkiye Şampiyonası 1.Kademe müsabakalarında Finalist oldu.
20 İl merkezinde 160 takımın mücadele ettiği karşılaşmalarda Balıkesir`in 2.temsilcisi Balıkesir Belediyespor Yalova grubunda elenirken Bandırmaspor Çanakkale grubunda Bigada oynadığı karşılaşmalarda grubunda İzmir Şirinyer ile 1-1 berabere kaldı, Ardından İstanbul temsilcisi Gençlerbirliğini 1-0 yenerek grup lideri olarak 2.grubun lideri İzmir Konakbelediyespor ile Final oynadı.
Bugün Biga da oynanan final maçında Bandırmaspor her iki yarıda kaydettiği gollerle karşılaşmayı 2-0 lık net bir skorla kazanıp 2.kademe ye çıkarken Türkiye Şampiyonası için umut verdi.

İzmir Konak Belediyespor ; 0  Bandırmaspor; 2

Stat;
Biga 18 Eylül
Hakemler ; Erman Yardımcı *** Reyhan Çelik *** Recep Bakkal ***

İzmir Konak Belediyespor ;
Roni *** İbrahim ** Ali ** Hasan *** Tolga *** Berk Kaan ** (Fırat **) Tolga ** (Rıdvan*) Onurcan ** Fehmi ** Kemal ** (Barış *) Oğuzhan **
Antrenör ; Günay Şentürk

Bandırmaspor; Evren **** Yiğit **** Tevfik *** Sergen *** Bilal **** İbrahim **** Mahmut Nedim ****(Kaan**) Tunahan ***** Aygün ***(Serdar ***) Samet ***** H.Binehan ***(Berke **)

Antrenör, Faruk Ahlatlı, Yrd. Mustafa İzgi

Sarı Kartlar ; (Tunahan- Bandırmaspor) (İbrahim,Hasan -Konakspor)
Goller  ; Dk.18 ve 58  Tunahan ( Bandırmaspor)

U-17 Gençler liginde Balıkesir temsilcisi olarak Çanakkale-Biga da oynanan 1.kademe grup karşılaşmalarında mücadele eden Bandırmaspor Perşembe günü başlayan maratondan yüz akı ile çıktı.

İki İstanbul, İki İzmir`in yanı sıra Yalova ve Bandırmaspor`un yer aldığı Çanakkale grubunda rakiplerini bir bir dize getiren Yavru Ban Ban üzerinde tartışma yapılması mümkün olmayan oyun ile Finalist oldu.
Bandırmaspor bugün saat 13.oo te karşılaştığı diğer grup lideri izmir Konak Belediyespor`u ilk ve ikinci devrede Tunahan`ın ayağından kazandığı iki nefis gol ile aşarken kaçan gollerde, Atılan goller kadar nefisti.
Futbol adına oldukça uygun bir havada oynanan müsabakayı yaklaşık 300 kişi izledi.

İlk dakikadan itibaren oyuna üstünlüğünü koyan Bandırmaspor 18.dakikada kullandığımız taç atışında Binehan`ın estetik aktarması ile arka kale direği önünde topla buluşan Tunahan sert bir vuruşla Bandırmaspor`u 1-0 öne geçirdi.

Bandırmaspor`un bu andan itibaren oyun hakimiyeti ve üstünlüğü vardı.
İzleyenlere büyük keyif veren estetik futbolun, göze hoş gelen ayrıntıları zaman zaman Tribünleri ayağa kaldırdı.

Final karşılaşması olması münasebetiyle Bandırmaspor tedbiri elden bırakmadı ve gol yemeden devreyi tamamlamak isteğinde başarılı oldu.

Karşılaşmanın 2.devresinde rüzgara karşı oynayan Bandırmaspor rakibin uzun topları ile tehlikeli anlar yaşayacağını düşünenler yanıldı.
Bandırmaspor özellikle kanatlardan Samet ve Tunahan ile rakip ceza alanına taşıdığı toplarla tehlikeli olurken, Golcü Binehan`ın kaçırdığı goller saç baş yoldurdu.

Öyle bir pozisyon vardı ki, Binehan vurmak yerine Tunahan`ın önüne bıraktı, Tunahan boş kaleye topu bırakamadı.

Tunahan 57. dakikada kendisini affettirdi ve sağ kanattan sürdüğü topla, Başını kaldırdı topu soluna çekti ve ceza sahası dışından sert vurdu.Yaklaşık 25 metreden gelen bazukayı kaleci Roni sadece seyretti.(2-0)
Bandırmaspor`un etkin atakları ve iki farklı galibiyeti rakibin gardını düşürdü.
Bu dakikadan sonra fark bekleyenler de hayal kırıklığına uğradı.
Yavru Ban Ban ların sağlı sollu kanatlardan geliştirdikleri akınlar ya kale direklerinde patladı yada kaleci Roni` nin elleride eridi, açık ara fark bir türlü gelmedi.

Karşılaşmanın orta hakemi 90. dakikanın bittiğini belirleyen son düdüğünü çaldığında Bandırmaspor finali 2-0 kazanmıştı.
Karşılaşmanın başlama vuruşu öncesi çıktığı orta alanda başlar yukarda sahaya çıkıp, kol kola verip üçlü çeken İzmir Konak Belediyespor 90 dakika bitiminde sahayı başlar önde terk ederken, 90 dakika sonunda orta alanda toplanan Yavru Banbanlara sevinmeleri için teknik patron Faruh Ahlatlı şartlı izin verdi.

``Sevinin ancak abartı istemiyorum`` işte Yavru Ban-banların gücü, İşte Yavru  Ban-banların Arma aşkı, talimat geldi yedeklerinde katılımıyla mini bir sevinç yaşanıp final anısı için bir kareye toplanıldı.


ÇANAKKALE GRUP MERKEZİ
A GRUBU
29.03.2012    13:00    YALOVA ACARSPOR   1-1 İST.BAĞLARBAŞISPOR  
30.03.2012    15:00     İZMİR KONAK BLD.SPOR   1-0 YALOVA ACARSPOR
31.03.2012    11:00     İST.BAĞLARBAŞISPOR   1-2 İZMİR KONAK BLD.SPOR

B GRUBU
29.03.2012    15:00    B.ESİR BANDIRMASPOR   1-1 İZMİR ŞİRİNYERSPOR  
30.03.2012    13:00     İST.GENÇLERBİRLİĞİSPOR    0-1 B.ESİR BANDIRMASPOR
31.03.2012    13:00     İZMİR ŞİRİNYERSPOR   1-5 İST.GENÇLERBİRLİĞİSPOR


FİNAL
01.04.2012    13:00    İZMİR KONAK BLD.SPOR  0 - 2 BALIKESİR BANDIRMA SPOR






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli