Üç CHP adayı adına ortak açıklama

Üç CHP adayı adına ortak açıklama

?Adayımızı delege seçimlerinin ardından belirleyeceğiz?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Bandırma ilçe örgütünde, ilçe başkan adaylığı konusunda isimleri geçen üç isim ortak açıklama yaptı. Av. Volkan Gözükara, Niyazi Yeloğlu ve Gökhan Yankol´un ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısına eski CHP milletvekili Mehmet Tüm, önceki belediye başkanı Dursun Mirza, eski başkan yardımcısı Mehmet Fahri Sert, eski ilçe başkanı Atilla Atakay ve kalabalık bir topluluk katıldılar.

Üç aday adına ortak açıklamayı Av. Volkan Gözükara yaptı. Gözükara, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nı kutladıktan sonra şunları söyledi:

?Bugün burada karşınızda CHP´ye uzun yıllar hizmet vermiş, emek harcamış insanlar olarak burada bulunmaktayız. Bu insanlar, bu partiye milletvekili, belediye başkanı, başkan yardımcısı, ilçe başkanı, meclis üyesi, il yönetim kurulu üyesi, ilçe yönetim kurulu üyesi, kadın kolları, gençlik kolları ve aktif üye olarak, bir nefer gibi hizmet etmişlerdir. Hâlâ da etmektedirler. Bu insanlar, Bandırmaya yatırımlar yapmış, bu kentin cumhuriyet kenti olmasında, üç dönemdir yerel seçimlerin kazanılmasında büyük katkılar sağlamışlardır? dedi.

/resimler/2019-10/30/0105486951542.jpg

Gözükara, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Bu ekip hayata soldan bakmış, eşitlik, özgürlük, adalet, dayanışma, barış, çevre, emeğin değerinin verilmesi, değerlerinin içselleştirilmesi ve hayatın her alanını savunmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma örgütünde ilkesel davranmış ve emek harcamıştır. Bu ekip, kendini sosyal demokrat, emekten, demokrasiden, parti içi demokrasiden, ön seçimden, tabanın, üyenin söz ve karar sahibi olmasından yana tavır koyan bir ekip olarak tanımlamaktadır. Ancak son iki seçimdir genel merkezimizin gerek milletvekilliği, gerekse belediye başkanlıklarının belirlenmesinde ön seçimden vazgeçerek üyeye değer vermeyen bir yöntem kullanmıştır. Bu yöntemde kendi koyduğu kriterlere de uymamıştır. Bu gidiş parti içi demokrasiden uzaklaşıldığı anlamına gelmektedir. Bu ekip, bu yöntemleri demokratik görmemektedir. Bu çerçevede mevcut yönetimlere aykırı çıkarmak adına, delege seçimlerinde yukarıda saydığımız ilkeler çerçevesinde kendi listesini hazırlayarak katılacaktır. Bu ekip, belediye başkanıyla kavga etmeyecek, tam tersine ona destek olacaktır. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyebilecektir. Parti, tüzük, program ve yönetmelikler çerçevesinde çalışarak, Bandırma halkına da bu çerçevede hizmet edecektir. Ekibimiz içinde birden fazla aday adayı arkadaşımız bulunmaktadır. Bütün arkadaşlarımız bizim için aynı değerdedir. Tam bir anlayış birliği içinde, adayımızı delege seçimleri yapıldıktan sonra demokratik yöntemlerle belirleyeceğiz. Daha önce iki ilçe kongresinde de adayımızı delege seçimleri sonunda belirlemiştik. Bu birliktelik kimseye karşı değildir. Yukarıda belirttiğimiz ilkeler çerçevesinde, hiç kimseyi ayrıştırmadan çalışarak partimizi genel seçimlere hazırlayacağımızdan, iktidar için çaba harcayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Özetle bu ekip, kendi delege listelerini hazırlayacak, eleğe seçimleri sonrasında adayını demokratik yöntemlerle gerekse temayül yoklaması ile belirleyip ilçe kongresine iddialı bir şekilde katılacaktır.?

Ardından önceki belediye başkanı Dursun Mirza ve eski milletvekili Mehmet Tüm birer konuşma yaparak, bunun parti içi demokrasi mücadelesi olduğuna, Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun´a karşı bir hareket şeklinde görülmemesi gerektiğine dikkati çektiler.



Anahtar Kelimeler: adayı adına ortak açıklama
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli