Üç hükümlüye 60 koyun

Üç hükümlüye 60 koyun

Koyunlar Sultaniye Mahallesinde teslim edildi

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İŞKUR Hizmet Merkezi, yükümlülerin iş yaşamına atılmalarına katkı sağlamayı sürdürüyor.

Bandırma´da, proje kapsamında, yükümlülere kendiişlerini kurmaları için verilen ?Uygulamalı Girişimcilik Kursu? nu başarıyla bitiren üç hükümlüye 20´şer adetten toplam 60 damızlık koyun, satın alındıkları Karacabey´e bağlı Sultaniye Mahallesi´nde teslim edildi. Teslim sırasında Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, İŞKUR Bandırma Merkezi Müdürü Emrullah Narin ve Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Bıyık ve Sultaniye Mahallesi Muhtarı Derviş Mete de hazır bulundu.

/resimler/2017-11/15/1949583000084.jpg

 İŞKUR Bandırma Hizmet Müdürü Emrullah Narin, üç hükümlüye 20´şer adet olmak üzere toplam 60 damızlık koyunu, üç yıl beslemek koşuluyla karşılıksız verdiklerini vurgularken, koyunların adedine bin lira ödediklerini belirtti. Narin, şu bilgiyi verdi:

?Hazırlayarak genel müdürlüğümüze sunduğumuz 12 projemiz kabul edildi. Bunlardan 9´u hükümlülerle ilgili Hükümlülerle ilgili bu projelerin 5´i küçükbaş hayvancılık, 2´si çay ocağı, biri hediyelik eşya ve biri LPG dükkânından oluşuyor. Bu projeler için toplam 194.000 TL hükümlülere tahsis edilmiştir.?

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bandırma İŞKUR Hizmet Merkezi yetkililerinin yaptığı açıklamada, toplumun dezavantajlı kesimlerinden olup, ?denetimli serbestlik? tedbiri altında bulunan yükümlülerin aileleriyle bütünleşerek toplumsal dayanışmaya katkı sağlamaları, üretken bireyler konumunda sosyal yaşamda hak ettikleri yeri almalarının amaçlandığı vurgulanırken, şöyle denildi:

?Verilen eğitimlerle ve hazırlanan projelerle yükümlülerin, topluma entegre edilmeleri amacıyla sosyal, kültürel, ekonomik ve sanatsal etkinlik çalışmalarına kurumsal işbirliği ile ivme kazandırılmıştır. Türkiye İş Kurumu bünyesinde bulunan komisyonca hazırlanan 9 proje için toplam 194 bin liralık ödenek hükümlülere tahsis edilmiştir. Toplumla bağlantıyı sağlama noktasında da kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte yükümlülerin, yaşama tutunmaları için çalışmalar sürmektedir. Bu bağlamda 09.10.2017-12.10.2017 tarihleri arasında 20 kişilik ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi´ tamamlanarak yeni proje çalışmalarına başlanmıştır.? Önder BALIKÇI

/resimler/2017-11/15/1950243626424.jpg



Anahtar Kelimeler: hükümlüye koyun
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli