Üç gözlü köprü onarıldı

Üç gözlü köprü onarıldı

Üçgözlü kemer köprü 1 milyon liralık ödenek ile onarılarak tarihe kazandırıldı.

  Gönen'i Tuzakça ovasından Taştepe'ye bağlayan ana karayolu üzerinde yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte Cumhuriyet'in ilk günleri eseri olarak tanımlanan Üçgözlü kemer köprü 1 milyon liralık ödenek ile onarılarak tarihe kazandırıldı.

Bandırma-Gönen karayolunun bölünmüş yol projesi ile Tuzakça ovasındaki üçgözlü kemer köprü iki tarafında yapılan iki yeni köprü ile faaliyetine son verilirken, Karayolları 14. Bölge müdürlüğü tarafından tarihi ambiyansı geleceğe ufuk olması adına anıtsallaştırıldı.

1 Milyonluk ödenekle pabuçlarından, kadehlerine, Kemerlerinden kenar bördürüne dek ne varsa tüm detayları ile aslına uygun olarak yapılan onarım sonrası, TC. Karayolları tarafından kurumsal anıt eserler arasındaki yerini aldı.

Bandırma-Gönen karayolu Tuzakça ovası üzerinde bir asırı aşkın süredir, bir şehrin ulaşım sisteminde görevini tamamlamış olan tarihi üçgözlü kemer köprü artık iki tarafından geçen araçlardaki yolcuların, hayranlıkla izlediği bir eser oldu.

Üçgözlü kemer köprü'nün aslına uygun olarak tadilatı ardından köprü başına dikilen sütuna esrin bilgileri yazıldı. 37.80 m. uzunluğunda, üç kemer açıklıkltaki tarihi eser 2014 yılında TC Karayolları 14 bölge tarafından kurumun sanatsal eserleri arasında yer almıştır.

 



Anahtar Kelimeler: gözlü köprü onarıldı
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu