Üç kişilik aileden 3.640 km lik bisiklet turu

Üç kişilik aileden 3.640 km lik bisiklet turu

Minik Gezgin'den Büyüklere Ders: Bisiklete Bin, Dünyayı Kurtar …1 çocuk…1 anne…1 baba…2 bisiklet…60 gün…10 ülke…3.640 km…




Üç yaşındaki oğulları Minik Gezgin Tibet Çınar'la birlikte Hollanda'dan Türkiye'ye bisikletle seyahat eden Sarıhan Ailesi'nin yolculuğu başarı ile tamamlandı. Öğretmen çift İnci ve Soner Sarıhan oğulları Minik Gezgin'le birlikte, iki ay önce TEMA Vakfı'nın 20. Yılı, Hollanda ile Türkiye ilişkilerinin 400'ncü yılı ve küresel ısınma tehlikesine kamuoyunun ilgisini çekmek hedefiyle yola çıkmışlardı. Sarıhan Ailesi, 60 günde 10 ülkeden geçerek 3.640 kilometreyi bisikletle aştı.

Sarıhan Ailesi oğulları Minik Gezgin Tibet Çınarla birlikte Hollanda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye rotasını takip etti. Konuk oldukları ülkelerde çeşitli ziyaretlerde bulunan Sarıhan Ailesi, TEMA Vakfı'nın 20. yıl mesajı Toprak Yaşamdır”ı uluslararası düzeyde paylaştı.

Doğa dostu ulaşım aracı bisikletle seyahat eden Sarıhan Ailesi, yanlarında üç yaşındaki oğulları Minik Gezgin olmasına rağmen tüm zorlukları göğüsledi ve birlikte mümkün olan tüm vakitlerini doğada geçirdiler. Minik Gezgin Tibet Çınar, sadece akşam ve öğle uykusunda bisikletin arkasındaki römorkunda kapalı kaldı, geri kalan tüm vaktini bir nehrin kenarında, bir ağacın altında, çimenlerin üzerinde oynayarak geçirdi. Sarıhan Ailesi'nin Minik Gezgin'le birlikte doğada zaman geçirmesi, TEMA Vakfı'nın son dönem eğitim çalışmalarında da desteklediği üzere, çocukların evlerden, okullardan sokağa çıkarak doğa ile bağ kurmaları hedefine güzel bir örnek oldu. 





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli