Uçak Bileti Alırken Hangi Kriterler Göz Önünde Bulundurulur?

Uçak Bileti Alırken Hangi Kriterler Göz Önünde Bulundurulur?

Havayolu firması seçiminde , Pegasus yolcuların konforuna ve güvenliğine maksimum düzeyde önem veriyor.

Uçak bileti satın almadan önce bazı unsurları gözden geçirmeniz gerekiyor. Eğer yurt dışına seyahat edecekseniz vize, pasaport işlemleri ve aşı uygulamasının gerekip gerekmediği gibi bilgileri mutlaka önceden öğrenmelisiniz. Kimi zaman vize ve pasaport işlemleri uzun sürüyor ve bu nedenle önce işlemleri tamamlamalısınız. Biletinizi daha sonra satın almanızı öneririz. Yurt içi seyahatlerde ise pasaport ve vize işlemleri gibi prosedürler ile uğraşmanız gerekmez.

Uçak Bileti Ne Zaman Alınır? 

Uçak biletinizi seyahatiniz netleştiğinde zaman kaybetmeden almanızı öneririz. Bunun nedeni ise erken dönemde biletinizi almanız durumunda daha düşük rakamlarla ödeme yapma şansını yakalayacak olmanızdır. Biletinizi satın almakta geç kalırsanız hem daha fazla ödeme yapmak hem de daha az sayıda sefer arasından seçim yapmak durumunda kalırsınız. Erken dönemde biletini alanlar havayolu firmalarının uyguladığı çeşitli indirimlerden faydalanma fırsatını da yakalıyor.

İndirimlerden faydalanabilmek için dış hatlar söz konusu ise biletinizi 4-5 ay öncesinden almaya özen gösterin. İç hatlar söz konusu olduğunda ise 1-2 ay öncesinden biletinizi satın alma işlemlerini tamamlamanız gerekiyor.

Havayolu Firması Seçimi 

Uçak bileti alırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri de havayolu firması seçimidir. Olabildiğince zamanında havalanan ve zamanında varan bir havayolu firmasına yönelin. Aynı zamanda her firmanın fiyatlandırma politikasının aynı olmadığını hatırlatmak isteriz. Bilet için en düşük rakamlarla ödeme yapmak istiyorsanız uygun fiyatlar sunan Pegasus tercih edilebilir.

Pegasus yolcuların konforuna ve güvenliğine de maksimum düzeyde önem veriyor. Bu nedenle ucuz uçak bileti, güvenle ulaşım dendiğinde ilk akla gelen Pegasus oluyor. Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde her daim en uygun rakamları sunması ise sıklıkla seyahat edenler için önemlidir. İndirimler eşliğinde düşük bir bütçe ile uçak bileti satın alma fırsatı sunduğunu bilmenizde fayda var. Dolayısıyla uygun fiyatla ve gayet güvenli bir şekilde seyahat etmek istiyorsanız Pegasus internet sitesine tıklayarak uçak biletinizi kolayca satın alabilirsiniz.

Kampanyaları Gözden Geçirin!

Biletinizi satın almadan önce havayolu firmasının düzenlediği kampanyaları mutlaka gözden geçirin. Bu kampanyalar pek çok avantaj içeriyor ve kimi zaman uçak biletlerinde önemli oranlarda indirimleri de kapsayabiliyor. Dolayısıyla kampanyadan faydalananlar çok daha düşük rakamlarla uçak biletini satın alma fırsatını da yakalıyor. Kampanyaları gözden geçirmek için Pegasus internet sitesine uğrayabilirsiniz. Site üzerinden bu bilgilere kolayca ulaşabilir ve aynı zamanda e-posta üyeliği de başlatabilirsiniz. Bu durumda kampanya bilgileri size e-posta ile bildirilir.

Aktarmasız Uçuşu Seçin!

Eğer gitmek istediğiniz yere direkt uçuş varsa aktarmasız uçuşu seçmeniz zamanınızı daha verimli kullanmanız adına önemlidir. Aktarma yapılması durumunda havaalanlarında daha uzun süre beklemeniz gerekebilir. Bu nedenle zaman sıkıntısı olanlar için aktarmasız, direkt uçuşların tercih edilmesi daha fazla önem taşıyor. Ancak karar vermeden önce mutlaka bilet fiyatlarına bakmalısınız. Çünkü yurt dışı seyahatlerde ender de olsa aktarmalı uçuşlar daha az maliyetli olabilir. Sonuç olarak yapmanız gereken öncelikle bilet fiyatlarını titiz bir şekilde gözden geçirmeniz olmalıdır.

Check-in İşlemini Unutmayın!

Biletinizi satın aldıktan sonra check-in işlemini de yapmanız gerektiğini unutmayın. Bu işlemi uçuşunuzun olduğu gün havaalanına erken bir saatte giderek yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek de internetten online olarak yapmaktır ve bu yöntem daha az yorucu olduğundan daha fazla tercih ediliyor. Pegasus internet sitesi üzerinden online check-in işlemi kolayca yapılabilir. Eğer diğer yöntemi seçecekseniz uçuşunuzdan en az 1 saat öncesinde havaalanında bulunmalısınız.  



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı