?Uçkur? olayları Balıkesir´in Muhafazakâr yapısını karıştırdı.

?Uçkur? olayları Balıkesir´in Muhafazakâr yapısını karıştırdı.

Başkan, A.Edip Uğur´un Danışmanı ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir´in oğlu´nun adı ?Nitelikli cinsel istismar? davasına karıştı.

 

Balıkesir´de, Muhafazakar kimliği ile siyasi iradenin başında bulunan Ahmet Edip Uğur çevresinde yaşanan "Uçkur" olayları ile sarsıldı.

Ünlü Dallas dizisini aratmayan "Uçkur" olaylarının bir tarafında Diyanet-Sen yöneticisinin kurumsal yapı içinde görev yapan Bayan Kuran Kursu öğretmeni ile su yüzüne çıkan ilişkisi, diğer yandan maddi ve manevi faaliyetler içinde bulunduğu danışmanı Ramazan Demir´in oğlu´nun karıştığı "Nitelikli Cinsel İstismar" davası.

"Uçkur" olayları Başkan Ahmet Edip Uğur´un Belediye başkanları ile birlikte Roterdams yolculuğuna çıkma öncesinde başını ağrıttı.

"Uçkur" olayları ile çalkalanan Balıkesir´de bakalım Başkan A. Edip Uğur nasıl bir starateji uygulayacak.

İşte Balıkesir´de gündeme taşınan "UÇKUR" davasının basına yansıyan yönü.

                    EDİP AĞA ŞİMDİ NE YAPACAK?

Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen bir dava hem kapsamı hem de davada yargılanan bazı isimler yönünde kamuoyunu son derece ilgilendirecek boyutta bir davaydı.

Uzun zamandır sağladığı güç ile davayı kamuoyundan gizlemeye çalışan ve dava hakkında tek bir satır bile yazılmamasını sağlayan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir´in gücü bize yetmedi.

Ezberbozan Mecmuası olarak davayı elimizdeki imkânlar doğrultusunda takip ettik.

/resimler/2016-1/26/1146452805102.jpg

Dava kapsamında Türk Toplumu Örf ve Ananeleri ile zerre bağdaşmayan suçlar bulunmaktaydı. ?18 yaşını doldurmamış kişilere karşı insan ticareti, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, sağlık için tehlikeli madde temin etme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı? gibi suçlarla Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya başlayan kişiler arasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un hizmet alımlı basın danışmanı ve aynı zamanda Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir´in oğlunun da olması, konunun neden kamuoyundan gizlenmeye çalışıldığının da anlaşılmasına fazlasıyla yetecektir.

Geçtiğimiz hafta içinde haberimiz ile ilgili spotumuzu vermiş bu haberi yayınlayacağımızı sizlere açıklamıştık. Mahkemenin verdiği kararın haber yapılmaması için çevremizde ne kadar Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti´nden insan varsa, neredeyse hepsinin çeşitli baskılarıyla karşılaştık ancak bizi yolumuzdan ve kararlılığımızdan döndürmeye güçleri yetmedi.

              MAHKEMEDEN 15 YIL HAPİS CEZASI

Yapılan yargılama sonrasında Balıkesir 1.Ağır Ceza Mahkemesi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un hizmet alımlı basın danışmanı ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir´in oğlu Uğur Mumcu Demir´e 15 yıl ceza verdi.

DAVAYI GÖREN HÂKİMİ ETKİLEMEK İÇİN NELER YAPMADILAR

Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, davaya bakan mahkeme hâkimini etkilemek için eşini bile davaya götürdüğü iddia edilen Demir´in, mahkeme hâkiminin adaletin tesisi konusunda gösterdiği hassasiyet ile verdiği ceza, kamusal vicdanın tesis edilmesi noktasında çok önem taşımakta. Türk Toplum Örf ve Ananeleri ile hiçbir şekilde bağdaşmayan, toplumda infiale neden olay sonrasında alınacak karar çok önemliydi ve nihayetinde davayı gören hâkim sayesinde adalet tesis edilmiş oldu.

/resimler/2016-1/26/1147482806371.jpg

              EDİP AĞA´YI ZOR DURUMDA BIRAKTILAR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, kendisine basın danışmanlığı hizmeti veren Ramazan Demir´in oğlunun, Türk Toplumunun örf ve ananeleri ile bağdaşmayan suçları işlediği için 15 yıl gibi ceza alması sonrasında zor durumda bırakıldı. Edip Ağa gibi muhafazakâr yapısıyla bilinen, dindar insanlarca sevilen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un Ramazan Demir´in basın danışmanlığını devam ettirmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

/resimler/2016-1/26/1149594371405.jpg

                      CEMİYET KİMLERE EMANET

Oğlu toplumda infial oluşturan suç zincirlemesinden dolayı ceza alan Ramazan Demir´in Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevini daha ne kadar sürdürebileceği merak konusu oldu. Evlere şenlik cemiyet dedirtircesine oluşturulmuş bir kadro ve başkanı, doğru ve tarafsız haberi almak isteyen halka, doğru ve tarafsız haberi vermekle görevli basın emekçilerini temsil ederken ne kadar toplum nazarında saygı görecek?

                             AZİZ HAN GERÇEĞİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un bir diğer basın danışmanı olarak Büyükşehir Arena Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aziz Han´ı görmekteyiz. Kimdir Aziz Han..? Rahmetli Muzaffer Salon´un Büyükşehir Arena Gazetesi´nin sahibi olduğu günlerde şahsıma yönelik ismimi zikretme cesareti gösteremeyip, KAYMAKAMA ŞANTAJ manşeti atıp, haber içeriğinde, DERGİCİ L. İbaresi ile şahsıma iftira atan, ancak iftira atarken ortaya koyduğu iddiayı bile ispatlayamayan, katıldığı radyo programlarında ismimi yine zikretmeye cesaret edemeyip ima yoluyla iftiralarına ve sataşmalarına devam eden, sözüm ona mesleğimizde kendisinden başkasının sarf etmediği duayen sözünü kendisine yakıştıran bir gazetecidir. Kimdir Aziz Han..? Edip Bey´in vaktiyle fabrikasında kaçak elektrik kullandığı yönünde haberler yapıp Edip Ağa´yı zor duruma sokup düne kadar Fırıntaş kadrosundan maaşlı, Edip Bey´in maaşlı basın danışmanlığını yapan hatta kendisine Edip Ağa´nın basın danışmanları arasında körfezden sorumlu olanım diyen bir gazetecidir. Hatta evvelsi gün itibariyle yaptığım haberler sonrasında, sağda solda ?EDİP AĞA LEVENT MERCAN HAKKINDA RAPOR HAZIRLAMAMI İSTEDİ? sözünü bile sarf etmekten çekinme gereği duymayarak, Edip Ağa´nın ismini kendi çıkarları için kullanmaktan bile çekinmemiştir. Edip Ağa Levent Mercan kimdir bilir aslında. Lakin yaptığım haberlerde bir türlü topa girememenin verdiği sıkıntı ile sarf ettiğini düşündüğümüz sözlerin muhatabının Edip Ağa olmadığını bilmekteyiz. Edip Ağa´yı bu derece zor durumda bırakan isimlerin kimler olduğunu kamuoyunun bilmesinde ciddi kamusal menfaat gördüğümüzden dolayı gerçekleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz.

              CEMİYETİN KÖRFEZDEN ÜYESİ BEKİR TERZİOĞLU

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti üyesi olup aynı zamanda yönetimde bile bulunan Bekir Terzioğlu aynı zamanda Ak Parti Edremit İlçe Teşkilatında görev almaktadır. Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız habere karşılık yazılı açıklama yapıp, ajansa servis bile etmedim dediği haberi koskoca körfezde tek bir gazetenin bile haberi yayınlama gereği duymadığı açıklamayı kaleme alan ve düzenleyen, İHA (İhlas Haber Ajansı)´nın Edremit Temsilcisi ve aynı zamanda Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Bekir Terzioğlu´nun kimlerle aynı çatı gazetecilik yaptığını da kamuoyunun bilgilendirilmesi esasıyla hareket edip, bu vesile ile kendisini de uyarma gereği duyduk.

                 GELİŞMELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un Ramazan Demir ile takınacağı tavrın, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti´nin yönetim olarak alacağı kararın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

Kaynak Linki : http://www.ezberbozan.org/edip-aga-simdi-ne-yapacak.html



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı