Ufuk Uras, Bahar'da seçim olur

Ufuk Uras, Bahar

ÖDP Kurucu Genel Başkanı Ufuk Uras, "Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olmalı"

Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP) kurucu başkanı M. Ufuk Uras, Erdek’e bağlı Paşalimanı Adası, Poyrazlı Mahallesi’nde, ülkemiz gündeminin yanı sıra adanın acil sorun bekleyen sorunları hakkında bilgi verdi.

23. dönem İstanbul 1. Bölge Milletvekili Uras, yıllardır yaz aylarını yıllardır Paşalimanı Poyrazlı Mahallesi’ndeki yazlık evinde geçiriyor.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLMALI

Önce genel siyasetle ilgili düşüncelerini aktaran Uras, “Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmalı” dedi.

Ülkemizdeki genel seçimin bahar aylarında, muhtemelen mayıs ayında olacağını düşündüğünü vurgulayan Uras, şu değerlendirmede bulundu:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kendisi için uygun ortam ve koşulları elde etmeden seçime gitmeyeceğini baştan beri söylüyorum. Önümüzdeki seçimde demokrasiyi mi, cumhurbaşkanlığı sistemini mi istediğimiz oylanacak. Tabii ki, yeniden demokratik sisteme geçilmesinden yanayım. Şu anda ülkemizin en temel sorunlarının başında halkımızı ezen ekonomik kriz geliyor. Türkiye’nin aynı zamanda sosyal hukuk devletini kurması gerekir. Siyaset, mutlaka kamu yararı gözetilerek yapılmalı.”

PAŞALİMANI ADASI, “SALDIM ÇAYIRA…”

Erdek’e bağlı Paşalimanı adasının yıllardan beri sorunlarının çözülmesini beklediğine dikkati çeken Uras, “Uras, “Hani bir söz vardır, ‘Saldım çayıra, mevlâm kayıra…’ diye. İşte Paşalimanı aynı durumda değerlendirmesinde bulunan Uras, şunları söyledi:

“Böyle bir adanın imar planı olmaz mı? Ama yok. Adada camiden karakola, başta kamu binaları olmak üzere tüm binalar neredeyse kaçak. Yerleşimin olduğu yerde imar da olmalı. Doktorsuz, öğretmensiz bir ada düşünülebilir mi? Ama Paşalimanı’nda yok. Her yer beton yığınına dönüştü. Adaya mutlaka kamunun eli değmek zorunda ama olmuyor. Adamızda turizmin yanı sıra tarım ve hayvancılık da mutlaka alternatif olarak geliştirilmek zorunda.”

YUNANİSTAN İLE BİR ADA KÖPRÜRÜ BİLE KURULABİLİR

Paşalimanı adasının turizm potansiyelinin artması için Yunanistan ile ada arasında bir köprü bile oluşturulabileceğine dikkati çeken Uras, şöyle konuştu:

“Tabii ki bu yasalarla olmaz. Öncelikle seçim ve yerel yönetimler yasası mutlaka değişmeli. Böylece Büyükşehir, yerel seçim ayırımı da ortadan kalkar. Ülkemizin şu anda en büyük ihtiyacı dostluk, kardeşlik ve birlik beraberliktir. Dilerim önümüzdeki seçimde siyaset kurumu daha da kutuplaşmaz ve daha gerilimli günler yaşanmaz.”

MARMARA DENİZİ FOSEPTİK ÇUKURU

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı’nın müsilaj konusundaki çalışmalarını takdirle izlediğine işaret eden Uras, şunları aktardı:

“Ancak Marmara Denizi’nde halen değişen bir şey yok. Marmara Denizi çok kirli ve bir foseptik çukuru durumunda. Tabii ki çok üzülüyoruz. Marmara için kağıt üzerinde değil, ciddi anlamda uygulanacak önlemlerin bir an önce yaşama geçirilmesi gerekir.”



Anahtar Kelimeler: Bahar' seçim
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı