Uğur Mumcu Altınoluk`ta anılacak..

Uğur Mumcu Altınoluk`ta anılacak..

Altınoluk Demokrasi Platformu düzenlediği programla Gazeteci Yazar Uğur Mumcu`yu katledilişinin 19. yılında anacak.




_______________________________Enver DOLGUN/ ALTINOLUK-EDREMİT


Edremit`in Altınoluk Beldesinde `Altınoluk Demokrasi Platformu` tarafından Gazeteci Yazar Uğur Mumcu katledilişinin 19. yılında anılacak.
Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, "Uğur Mumcu`ları
unutmadık. Unutmayalım ki cesur bir kere ölür, korkak bin kez ölür" dedi.



Altınoluk Beldesinde Altınoluk Demokrasi Platformu 24 -31 Ocak 2012 tarihleri arası Uğur Mumcu`yu Anma, Adalet ve Demokrasi Haftası`nda Altınoluk Uğur Mumcu Parkında bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde saat 12.30`da toplandıktan sonra yürüyecek olan kortej Altınoluk Cumhuriyet Meydanında yapılan tören ile demokrasi şehidi gazeteci yazar Uğur Mumcu katledilişinin 19. yılında anılacak.



Altınoluk Uğur Mumcu Anıtı önünde yapılacak olan saygı duruşundan sonra Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat`ın yapacağı konuşma sonrası kortej beldeyi dolaşıp Cumhuriyet Meydanına didilecek.



Yürüyüşe, Altınoluk`ta ki 16 sivil toplum kuruluşundan oluşan Altınoluk Demokrasi Platformu üyeleri ile Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat ve Altınoluklular katılacak.



"19 yıl önce 24 Ocak 1993 yılında ilkeli, dürüst, yurtsever ve Atatürkçü kimliği ile aydınlanmanın öncüsü Uğur Mumcu`yu hain bir saldırı sonucu kaybedildiğini" açıklayan Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, "Altınoluk halkı olarak bu ülkenin aydınlık yüzlerini Uğur Mumcu`ları unutmadık, unutturmayacağız. Unutmayalım ki cesur bir kere ölür, korkak bin kez ölür. Onlar hukuk devleti olma mücadelesinde de, namussuzlar ve çeteler tarafından katledildiler.
Onların
aydınlattığı yolda yürüyerek, onların düşüncelerine sahip çıkak



aydınlığa çıkabiliriz" dedi.

Uğur Mumcu`yu Anma, Adalet ve Demokrasi Haftası`nda tüm Altınoluk halkını davet eden Başkan Hasan Özpolat, Saat 19.00`da Ayhan Şahenk Kültür salonunda anma toplantısında hayatı ve eserleri anlatılacak, şiir ve müzik dinletileri yanı sıra yapılacak olan saydam gösteriler ile devam edecek.





ALTINOLUK DEMOKRASİ PLATFORMU

Altınoluk Belediyesi - Altınoluk Kültür ve Turizm Derneği - Alevi Dernekleri Federasyonu Altınoluk Şubesi - Altınoluk Çağdaş Eğitim Çağdaş Eğitim Vakfı - Antandros Derneği - Atatürkçü Düşünce Derneği Altınoluk Şubesi - Cumhuriyet Halk Partisi Altınoluk Belde Örgütü - Disk Genel İş Sendika Temsilciliği - GÜMCED Edremit Körfez Şubesi - İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliği - İşçi Partisi Altınoluk Belde Örgütü - Mimarlar Odası Temsilciliği ve Tüm Bel-Sen İşyeri Temsilciliği temsil ediyor.












Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli