UĞUR MUMCU ALTINOLUK`TA,ANILDI

UĞUR MUMCU ALTINOLUK`TA,ANILDI

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde araştırmacı yazar Uğur Mumcu`nun katledilişinin 19. yılında anıtı başında anıldı.




Enver DOLGUN / EDREMİT

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde araştırmacı yazar UğurMumcu`nun katledilişinin 19. yılında anıtı başında anıldı.

Balıkesir`in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde Altınoluk Demokrasi Platformu tarafından araştırmacı yazar Uğur Mumcu`nun katledilişinin 19. yılında Altınoluk`taki gündüz Uğur Mumcu anıtı önünde, akşamda Ayhan Şahenk Kültür Salonu`nda yapılan törenlerle anıldı.



Yağmurlu bir hava olmasına rağmen oldukça yoğun katılımın gerçekleştiği anma etkinliğinde , "Uğur Mumcu`nun ilkeli yurtsever ve Atatürkçü kimliği ile aydınlamanın öncülerinden olduğunu" vurgulayan Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, "Uğur Mumcu`yu hiç unutmayacağız. O`nu hep anacağız. Karanlığın karanlığını yırtmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Birlikteliğimizi dosta düşmana göstereceğiz. Dost kazanacak, düşman ürkecek. "Ne çok, ne çok Uğur`lar varmış bu ülkede" diyecekler. Bizler sesimizi çıkarmaya, yapılan yanlışlara boyun eğmemeye devam edeceğiz. Uğur Mumcu`nun da dediği gibi "İnsanlar sadece konuştuklarından değil sustuklarından da sorumludur" Bu savaşta korkanlar ve susanlar utanacak" şeklinde konuştu.

Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat`ın konuşmasının ardından kortej eşliğinde Uğur Mumcu anıtı önünden Altınoluk Cumhuriyet Meydanı`na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında "Uğur Mumcu yaşıyor, yaşatacağız""Gün gelecek, devran dönecek, katiller halka hesap verecek", "Kahrolsun faşizm" şeklinde sloganlar atıldı.

Cumhuriyet Meydanı`nda da 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Altınoluk Demokrasi Platformu adına basın açıklaması yapıldı. Anıtının başında başlayan Uğur Mumcu`yu anma etkinlikleri akşamda Ayhan Şahenk Kültür Salonu`nda düzenlenen anma programı ile son buldu.

Altınoluk Demokrasi Platformu bileşenlerince hazırlanan anma etkinliğine CHP Edremit İlçe Başkanı Necmi Dönmez, CHP Altınoluk Belde Başkanı Musa Karaaslan, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP Altınoluk Gençlik Kolları, CHP Edremit ve Altınoluk Kadın Kollarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.



ALTINOLUK DEMOKRASİ PLATFORMU

Altınoluk Belediyesi - Altınoluk Kültür ve Turizm Derneği - Alevi Dernekleri Federasyonu Altınoluk Şubesi - Altınoluk Çağdaş Eğitim Çağdaş Eğitim Vakfı - Antandros Derneği - Atatürkçü Düşünce Derneği Altınoluk Şubesi - Cumhuriyet Halk Partisi Altınoluk Belde Örgütü - Disk Genel İş Sendika Temsilciliği - GÜMCED Edremit Körfez Şubesi - İnşaat Mühendisleri Odası Temsilciliği - İşçi Partisi Altınoluk Belde Örgütü - Mimarlar Odası Temsilciliği ve Tüm Bel-Sen İşyeri Temsilciliği temsil ediyor.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli