Ukraynalı Alena`da müslüman oluyor

Ukraynalı Alena`da müslüman oluyor

Kazdağlarının havasını soluyan Müslüman oluyor






Edremit
'in Güre Beldesinde yazlığı bulunan Ukrayna`dan Türkiye'ye gelin gelen Alena Bozkurt, hamile olduğunu ve yakında Müslüman olacağını açıkladı.


Edremit'in Güre Beldesinde yazlığı bulunan Çanakkale'nin Çan ilçesine 3 sene önce Ukrayna`dan gelin gelen, Çan Belediyesi Nikah Salonunda Çanlı işadamı Süleyman Bozkurt ile yaşamını birleştiren Alena Bozkurt'un Müslüman” olacağını açıklaması aile içerisinde mutluluk yarattı.

Ukraynalı Alena Bozkurt ile mutlu bir evlilik sürdüren ve Ukrayna`nın Kiev kentinde çalışmalarını sürdüren Türk işadamı Süleyman Bozkurt, Size iki müjdem var. Eşim Türk değil. Müjdemin birincisi ve en önemlisi, eşim Alena yakında Müslüman” olmaya hazırlanıyor. Diğeri ise 2 haftalık hamile olan eşimin bir dileği var. Doğacak çocuğumuz inşallah "kız" olur diyoruz ve ekliyoruz. Kızımız olursa adı da şimdiden hazır ve çok sevdiğim babaannemin adı, Nazire olacak” dedi.
Benim yurt dışında yaşamam önemli değil” diyen Süleyman Bozkurt,   Türk'üm, Çanlıyım, rahmetli Çanlı Kasap Mehmet'in oğluyum. Aslımız budur ve böyle kalacaktır” diye yurt ve memleket özlemini çektiğini yakında memleketine geleceğini söyledi.

Bozkurt,  Hedefimiz Güre'de bulunan yazlıklarına yerleşeceklerinin müjdesini verdi.



MÜFTÜ TEKİN, 10 CİVARINDA YABANCI GELİN MÜSLÜMAN OLDU”


Edremit`e 2009 yılında tatile gelen ve Cennetayağı Mahallesi`ndeki bir ailenin yanında ikamet eden Gürcistan uyruklu Nino Gaphrindashvili (29) Edremit Müftülüğü`ne gelerek Müslüman olmak için başvuruda bulundu. Nino Gaphrindashvili adını da değiştirip `Mine` adını aldı.

Gürcistan uyruklu Mine Gaphrindashvili Edremit İlçe Müftüsü Ramazan Tekin`in da katıldığı ihtida töreniyle islamiyeti seçip Müslüman olduğunu belirten Edremit Müftüsü Ramazan Tekin, görev sürem içerisinde 10 civarında yabancı gelini Müslüman yapıp, ihtida (din değiştirme) beratı verdiği söyledi.

Müftü Ramazan Tekin, ihtida (din değiştirme) beratı verdiği Gürcistan uyruklu Mine Gaphrindashvili`ye Kuran-ı Kerim, CD`ler ve çeşitli dini yayınlar ile ilmihal hediye ettiğini de belirtti.


TARİHTE AŞKI İÇİN MÜSLÜMAN” OLAN GELİNLERİMİZ


Mübadele aşkları din dinlemedi ve mübadele yıllarında Yunanistan`a 200.000 (500.000?e Müslüman Türk de Yunanistan`dan Türkiye`ye göç etmek zorunda kalmıştır. Bu mübadele esnasında ne kadar açılar yaşandıysa da Türk ve Rum gençleri ve kızları arasındaki sevdalarda bu günlere ders verircesine hikâyeleri ulaşmıştır. Dünyanın dünyada ilk rüşvetin verildiği ve ilk güzellik yarışmasının yapıldığı Kazdağlarını Edremit Körfezinin iffet timsali Sarıkız Efsanesi yanı sıra bu sevdaları da bu günlere taşımıştır. Bu sevdalardan çarpıcı birçok acıklı olaylar yaşanmıştır.

1913 yılında Papazköy (Altınoluk) sakinlerinden Rum İstiradi`nin kızı Sofiya, köylerinde görevli bir Türk Onbaşısına gönül verdi. Bin bir zor oluluğa göğüs gerip sevdiği genç ile evlendi ve Müslüman oldu.

Küçükkuyu beldesine bağlı Adatepe Köyünde yaşayan Türk genci Süleyman ile Rum kızı Kalyopi arasında 92 yıl önce alevlenen aşk, sevginin ırk, dil, din ayrımı yapmadığının en çarpıcı örneklerinden birini oluşturuyor. İkilinin sevdası aşk filmi senaryolarını aratmayacak öyküsü, Kalyopi`nin, Türkiye ve Yunanistan arasında 1923 yılında imzalanan nüfus mübadelesi sözleşmesine uymayarak, ailesiyle ülkesine dönmeyi reddetmesiyle başlamıştır. Mübadelede ülkesine dönmedi ve aylarca samanlıkta saklandı ve sevdiği gence kavuşup, hayatının aşkıyla evlenen Kalyopi, Müslümanlığı seçer ve `Nuriye` adını alır.

Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesine bağlı Adatepe Köyünde yaşayan güzeller güzeli Refika'nın da aşk hikâyesi bir başkadır. Yunan işgalinde Adatepe`de bir Rum yüzbaşı gördü Refika`yı. Böyle bir güzelliğin tarifi yapılmamıştı o güne kadar. Savaşın sonunda Yunan Anadolu'yu terk ederken yurdu, Rum yüzbaşı kafasına koymuştu Refika`yı. O`nu da aldı ve arkasına bakmadan gitti. Bir daha güzeller güzelini gören olmadı ama Refika'nın o yıllarda Yunanistan Güzeli seçilmesi dillerde hep dolaştı.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı