ULAŞIM KEŞMEKEŞİ VATANDAŞA EZİYET GETİRDİ

ULAŞIM KEŞMEKEŞİ VATANDAŞA EZİYET GETİRDİ

Adnan Menderes meydanındaki iniş durağı iptal edilince olan vatandaşa oldu.

Kent trafiğinde kararlar üniversite, belediye ve UKOME arasında gidip gelirken yıllardan beri halk otobüslerinden inen vatandaşlar için kullanılan Adnan Menderes meydanındaki iniş durağı iptal edilince olan vatandaşa oldu.

Hastane, üniversite, Beyaz Evler, Paşabayır, Paşakonak, Paşakent mahalle halkının taşındığı otobüsler günde ortalama 15 bin vatandaşı indirmek için kullandığı durak yerine Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ndeki ana terminalde indirmeye başlayınca ulaşım eziyete dönüştü. Ama otobüslerden söylene söylene inen mahalle halkının sesini duymayan muhtarlar da ortada yok.

 Halk otobüslerinden başka tüm araçların park ettiği yerde İDO’ya servis yapan VİP yolcu araçları ise indi-bindi yaparlarken halk otobüslerine indi durağının iptal eden karara tepki yağıyor. Bazı vatandaşlar kent merkezine uzak olmasına rağmen daha emniyetli olan Ordu Caddesi’nde hemzemin geçide yakın durakta iniyor. Hâlbuki yıllardan beri kullanılan meydandaki indi durağından kent merkezine ulaşım emniyetli ve daha kolay gerçekleşiyordu.

Sosyal medyada Ünal A. Adındaki bir vatandaş , ” Duraklar iptal edilince ne oldu? Diye soruyor ve “ Trafik sorunu çözüldü mü, rahatladı mı? Madem böyle olacağı gün açıkken yazık değil mi vatandaşa… Hasta halinle hastaneden gel, bir de üstüne işkence son durağa kadar inmekle pazardan elindeki yük ile…”

HABERİN İÇİNDEN: Alınan kararlar bir gazeteci arkadaşın dediği gibi “bilimsel” olsa vatandaş eziyet çekmeyecek; ama eziyet çektiğine göre neresi “bilimsel”?.. Saçma bir kararla insanlara eziyet normal mi sizce? Trafiğin sorunlu olmadığı noktada günde ortalama 15 bin kişinin indiği noktada başka araçlar yanında bazı İDO bağlantılı araçlar indi-bindi yaparken (ki bana göre doğru uygulamadır)halk otobüslerine yasak demek vatandaşa eziyet çek, demek doğrumu mu? Buna makul karar verecek kişi veya birimler belediyede mevcut değil mi? Belediyenin görevi kendi yapacağı işleri üniversiteye havale değil kendisinin karar vermesi olmalı. Karar alınmadan önce nasıl bir araştırma yapıldı? Konuyla ilgili kimden veya kimlerden görüş alındı?  Bu nokta yıllar önce indirmek için en uygun yer olarak tespit edilmişti ve bugüne kadar da hiçbir trafik sorunu yaşanmamışken ne gibi bir önemli sorun yaşandı da iptal yoluna gidildi? Erdem ÖZCAN



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı