Ulaşımda Mastercart dönemi

Ulaşımda Mastercart dönemi

Temassız Mastercard ile Bandırma´da ulaşım 10 numara!

Ödeme teknolojileri öncüsü Mastercard´ın Kentkart iş birliğinde hayata geçirdiği ?Temassız Mastercard Toplu Taşıma? uygulaması, Türkiye´de Mersin, Kocaeli, Muğla, Gaziantep ve Adana´dan sonra şimdi de Bandırma´da kullanıma sunuldu.

/resimler/2018-5/16/1111436708025.jpg

Haberimize Mastercard Haber Odası https://newsroom.mastercard.com/eu/tr/?p=25615

linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz

Dünyanın önemli şehirlerinde kullanılan Temassız Mastercard Toplu Taşıma uygulaması, Türkiye´de Mersin, Kocaeli, Muğla ve Gaziantep ve Adana´nın ardından Balıkesir´in Bandırma ilçesinde hayata geçirildi. Toplu taşıma araçlarını kullanan Bandırma sakinleri ve ziyaretçileri artık bozuk para ya da biletle uğraşmadan, ?Temassız Mastercard´ kredi ve banka kartlarını veya cep telefonlarını bilet okuyucusuna yaklaştırarak ödemelerini yapabilecekler. Böylece, dünya genelindeki sayılı Akıllı Şehirler arasına dahil olan Bandırma´da toplu taşıma ödemeleri, daha basit, hızlı ve güvenli şekilde yapılabilecek.

/resimler/2018-5/16/1112546709375.jpg

Çağlayan: ?Amacımız, nakitsiz toplum ve akıllı şehirler?

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, konuya ilişkin, ?Mastercard olarak nakitsiz toplum hedefiyle çalışırken teknolojiyi bir araç olarak kullanarak insanlara daha pratik, daha akıllı, daha güvenli çözümler sunuyoruz. Hedefimiz, temassız uygulamasını, dünyanın diğer Akıllı Şehirlerinde olduğu gibi, taksilere, otoparklara, otoban gişelerine, hatta müzelere kadar yaygınlaştırmak. Bandırma´da da bu yolda ilk önemli adımı atmış olduk.?

Toplu ulaşım araçlarının ödemelerinin yanı sıra otopark, müze girişi gibi diğer kamu alanlarında da kullanımı yaygınlaşan bu akıllı sistem, devletlerin de tek bir sisteme yatırım yaparak daha verimli çalışmasına ve tasarruf etmesine olanak sağlıyor. Kayıt dışı ekonominin küçültülmesi ve vergi kaybının engellenmesi gibi pek çok alanda daha avantaj sunan uygulama ile kullanıcılar yoğun şehir yaşantısı içinde ulaşım kartlarına dolum yapmak için vakit harcamıyor, kayıp ya da çalıntı durumunda para kaybetme riski de yaşamıyorlar.

/resimler/2018-5/16/1113408116551.jpg



Anahtar Kelimeler: Ulaşımda Mastercart dönemi
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı