Ulaşımda zor günler

Ulaşımda zor günler

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bican: “Yolcu sayımız çok düştü”

Bandırma Ulaşım Hizmetleri Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bican, Bandırma’da pandemi nedeniyle araçlarındaki yolcu sayılarının çok düştüğünü açıkladı.

Bandırma’daki taşımacılığa 2007 yılında başladıklarını belirten Bican, şu bilgiyi verdi:

“O dönemde, günde ortalama 15-16 bin yolcu taşıyorduk. Pandemi ortamına girdiğimiz ilk aylarda bu sayı 2 binlere kadar düştü. Şu sıralarda ise günde ortalama 5 bin yolcu taşıyoruz.”

2007 yılında 5 farklı hatta, 95 araçla hizmete girdiklerini, şu anda ise Edincik ve Külefli mahalleleri dahil 22 hatta, 33 araçla sefer yaptıklarını belirten Bican, araçlarında her çeşit hijyen önlemlerini aldıklarını bildirdi.

OKULLAR İ İLE HASTANEYE GİDEN ARAÇLAR AYRILACAK

Pandeminin sona ermesi ve yolcu sayısının artmasını özlemle beklediklerini vurgulayan Bican, eski ismi Devlet Hastanesi olup, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bağlı Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüşen sağlık kuruluşuna, bazı mahallelerden gelen hat açılması isteklerini şöyle değerlendirdi:

“Önceden zaten hastanemize mahalleleri gezerek ring seferleri yapıyorduk. Ancak pandemi nedeniyle biraz aksamalar oldu. Pandemi sonrası bu konuya ağırlık vereceğiz. Bu arada, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri ile hastaneye giden vatandaşlarımızın aynı araçları kullanması bu araçlarda büyük yoğunluğa neden oluyordu. Bu durum da şikâyetlere yol açıyordu. Şimdi üniversitemiz rektörlüğü ile bir araya gelerek, yeni bir çalışma yaptık. Üniversitemiz, kapısını ‘Liseler Vadisi’ yönüne doğru değiştirecek. Burada bir kavşak çalışması da yapılacak. Böylece üniversite ve liselerde okuyan öğrenciler ile hastaneye giden vatandaşlarımızın otobüslerini ayıracağız.”

Ulaşım A.Ş.’nin otobüslerinde, 65 yaş üstündeki şoförleri çalıştırmadıklarını belirten Bican, şirket olarak kendilerinin de ekonomik zorluklar içinde bulunduklarına işaret ederek, “Biz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıyız. Bu süreçte başka kentlerdeki birçok büyükşehir belediyesi, bu durumdaki ulaşım şirketlerine ellerini uzatıp ciddi destekler verdiler. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarının kısıtlı olduğunu biliyoruz ama bize çok az destek oldular. Daha çok destek vermelerini beklerdik” dedi.

Bican, Bandırma Ulaşım A.Ş.’ye bağlı otobüslere zam yapmayı düşünmediklerinin altını çizerek, “Şimdi tek düşüncemiz, pandemiyi atlatıp, yeniden eski yolcu sayımızı yakalamaktır” diye konuştu.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Ulaşımda günler
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli