Ulaştırma Bakanlığı seyirci mi?

Ulaştırma Bakanlığı seyirci mi?

Bayram seyahatlerini fırsata çeviren otobüs işletmelerine Bakanlığın seyirci kalmaması istendi

Bayramda mağdur yolcu:"Bakanlık seyirci kalmasın, bilet fiyatlarını denetlesin!"

Balıkesir Bandırma´da fahiş fiyatla otobüs bileti satın almak zorunda kalan mağdur yolcu Mert Kahraman "Bakanlık seyirci kalmasın,bilet fiyatlarını denetlesin.." dedi 

Bandırma ilçesinde Kurban Bayramının arifesinde otobüs seferlerinin tamamen dolması bazı otobüs firmalarını fahiş fiyatla bilet satışına yönlendirdi.

/resimler/2016-9/20/2054386978218.jpg

FIRSATÇILIK YAPAN OTOBÜS FİRMALARI CEZALANDIRILSIN

Kütahya´da üniversitede okuyan dönüş için fahiş fiyatla otobüs bileti satın almak zorunda kalan mağdur yolcu Mert K.,Bakanlık tarafından yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının özellikle bayramlarda bilet satış fiyatlarının denetlenmesini, fırsatçılık yaparak fahiş fiyatla satış yapan firmalara ağır para cezası uygulanmasını istedi. 

Bayram öncesi yolcu yoğunluğunu fırsat bilen Adana Merkezli Erdek-Adana güzergahında seferler yapan bir otobüs firması 40 Lira olan Bandırma- Kütahya yolcu otobüs  biletini 60 liraya satınca, üniversite öğrencisi Mert K.isimli bir yolcu tarafından Ulaştırma Bakanlığına şikayet edildi.

/resimler/2016-9/20/2055060103671.jpg

Şikayeti değerlendiren Ulaştırma Bakanlığı Adana 5´inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, şikayetçi yolcuya gönderdikleri resmi cevabi yazıda," Karayolları taşıma yönetmeliğinin 55. maddesi gereğince adı geçen firmaya 5 adet uyarma cezası verilmiştir.. "denildi.

Ancak şikayetçi mağdur yolcu Mert K. otobüs firmasına verilen uyarı cezasını az bulduğunu ifade ederek ?Bakanlık Adana 5´inci Bölge Müdürlüğü yetkililerinin otobüs firmasına verdikleri 5 adet uyarma cezasını çok yetersiz buluyorum.

Ben,  fahiş fiyatla bilet satışı yapan otobüs firmasına ağır para cezası verilmesini, fırsatçı otobüs firmalarının bakanlıkça sıkı denetlenmesini ve benden alınan 20 lira fazla paranın da faiziyle geri verilmesini talep ediyorum.

Ben, mağdur oldum,başka yolcular da benim gibi mağdur olmasın diyerek, Ulaştırma Bakanlığı´na bu talebimi içeren yeni bir şikayet dilekçesi daha ilettim.Şimdi  Bakanlıktan gelecek beni tatmin edecek cevabı bekliyorum..?dedi.

/resimler/2016-9/20/2055272916735.jpg



SS
10.06.2020 02:00:05
İstanbul'dan mersine ikametgah eden bir otobüse 5 valiz 3 küçük karton bagaj verildi ancak bizi emanetten önce aradığımız Efe Tur temsilcisi 40 TL olduğunu beyan etti valizlerin ağırlığı 10 kilo bil değildir 8 adet valize 600 TL bir para istendi bu remen bir dolandırıcılık bütün resmi yayın kurumlarında sosyal medyada bunu yayın yapılacaktır çözüm olarak Efe Tur ne yapıyorsanız yapın şikayet edin ne ıstıyosanız yapın sorun yok dedındı şoför ismi ilyas bu korona olayındın sonra bu sekılde dolandırıldım

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli