Ülkü Acar Atölyesi sanatçılarının sergisi ilgi gördü

Ülkü Acar Atölyesi sanatçılarının sergisi ilgi gördü

Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Ülkü Acar Atölyesi’nin yağlı boya resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bandırma Belediyesi’nin Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Ülkü Acar Atölyesi’nin yağlı boya resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tunç Başaran Kültür Merkezi’ndeki serginin açılış konuşmasını  Bandırma Belediye Başkan Vekili Fatma Sali Karabacakoğlu yaptı, Karabacakoğlu, “ Bandırma’nın bugün sanata bu kadar değer veriyorsa, barışçıl bir kentse, bizden önce  Bandırma’ya emek veren bütün başkanlarımız ve liderlerimiz sayesinde. Bizde aynı onlar gibi gelecek nesillere doğru Bandırmamızın bu şekilde kalması için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

Ülkü Acar’da gazetecilere yaptığı açıklamada sergi ile ilgili bilgi verdi. Edremit’in Zeytinli Mahallesi’nden geldiğini, Bandırma’ya 5.nci gelişinin olduğunu söyledi. Sergide çalışma arkadaşlarının 30 yağlı boya resmi olduğuna dikkat çeken Acar, “Benim burada röylef çalışmalarım var. Nazım Hikmet ve Sebahattin Ali’nin şiirle –resmin bir arada sunumundan oluşan18 tablom var. Sanata gelince; teknolojinin sanatın içersine çok fazla girmiş olması beni çok rahatsız ediyor. Çünkü fişe bağlı bir resim yapılmaz, fişi çektiniz mi o iş olmaz ama çok ciddi yerlerde bunu acımazsızca kullanıyorlar.” İfadelerini kullandı.

Ressam Ülkü Acar, Belediye Başkan Vekili Fatma Sali Karabacakoğlu’na Orhan Veli’nin 1949 yılında çıkardığı “Yaprak” dergisinin orijinal çalışmasını, Belediye Kültür Müdürlüğü adına da İsmail Ülker’e bir zamanlar çıkan Hayat Dergisi fotoğrafını taşıyan çerçeveler hediye etti.

Bandırma Belediye Başkan Vekili Karabacakoğlu, sanatçı Ülkü Acar’a bir plaket takdim etti. Ahmet PESEN



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı