Ülkü´den yerinde çıkış

Ülkü´den yerinde çıkış

İYİ Parti Bandırma Meclis Üyesi Eren Ülkü: ?Kamen´le ilişkiler gözden geçirilmeli ve gerçek anlamda karşılıklı yarar sağlayacağımız yeni kardeşlikler kurulmalı?

Bandırma Belediye Meclisi´nin temmuz ayı olağan toplantısında, önümüzdeki günlerde, meclisin 12 üyesinin Almanya´nın Kamen kentine belediye bütçesinden gitmesi kabul edilirken, buna sadece İYİ PARTİ karşı çıktı.

/resimler/2019-7/7/1210518776979.jpg

İYİ PARTİ Meclis Üyesi Eren Ülkü, Bandırma ile Kamen´in 20 yıldan beri ?kardeş? görülmelerine karşın birbirlerine hiçbir yararı dokunmadığının altını çizerek şunları söyledi:

?Kardeş şehir ilişkilerini çok önemsemekteyiz. Kardeş şehir uygulaması, iki şehir arasında kültürel, ticari, ekonomik, sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılmış ve sürdürülmesi hedeflenmiştir. Bu hedeflerle kardeş şehirler bilgi-tecrübe paylaşımı, kültür değişimi, gençlik ve eğitim gibi konularda çalışma ve projeler uygulamalıdır. Kamen ile kardeşliğimizin 20. yılında bu ilişkinin turistik amaçlı gezi dışına çıkmadığı herkesin malumudur. Geçen hafta Kamenli mevkidaşlarımızı misafir ettik. Tabii ki iade-i ziyaret yapılmalıdır ancak Kamen ile Bandırma´nın kardeş kentlik amaçlarına çok uygun olmadığı da bir gerçektir. Biz, yapılacak Kamen ziyaretinin finansal ve katılım olarak minimum düzeyde tutulmasını ve bundan sonraki süreçte bu ilişkinin gözden geçirilerek belki gerçek anlamda karşılıklı yarar sağlayacağımız yeni kardeşlikler kurulmasını önermekteyiz.?   Önder BALIKÇI



Hüsamettin Oral
8.07.2019 12:13:27
ÇOK YERİNDE VE GERÇEK OLAN BİR DURUMU AÇIKLADIĞI İÇİN TEŞEKKÜRLER EREN ÜLKÜ

Anahtar Kelimeler: Ülkü yerinde çıkış
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli