Ultra Maraton 85’ten 104 kilometreye çıkarıldı.

Ultra Maraton 85’ten 104 kilometreye çıkarıldı.

3. Uluslararası Kyzikos Maratonu hazırlıkları başladı

Bandırma Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği(BANDAK), “3. Uluslararası Kyzikos Ultra Maratonu” için hazırlıklara başladı.

BANDAK Başkanı Kadri Civan, bu yılki maratonun 9-10-11 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenleneceğini belirtti.

2000 yılında kurulan derneğin başkanı Civan, geçen yılki maratona 530 sporcunun katıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Geçen yıl, maratonumuzu pandemi nedeniyle eylül ayından kasım ayına ertelemek zorunda kalmıştık. Bu da sporcu sayımızın beklediğimizin altında olmasına yol açmıştı. Bu yıl maratona katılacak sporcuların sayısının 750’yi aşacağını tahmin ediyoruz.”

MARATON 104 KİLOMETREYE ÇIKARILDI

Kyzikos Ultra Maratonu’nun bu yıl da Bandırma Belediyesi, Erdek Belediyesi ve işadamlarının desteğiyle düzenleneceğini belirten Civan, şu bilgiyi verdi:

“Bu yılki maratonda da 4 ana koşunun yanı sıra 5 kilometrelik halk koşusu gerçekleşecek. Ancak ana maratonumuzun kilometresini bu yıl 85 kilometreden, 104 kilometreye çıkardık. Bu değişikliğin, maratona daha ayrı bir heyecan ve çekişme getireceğini düşünüyoruz.”

KAPIDAĞ KİRLİLİKTEN GEÇİLMİYOR

Maraton için Türkiye Atletizm Federasyonu’ndan gerekli izinlerin alındığını belirten BANDAK Başkanı Kadri Civan, dernek olarak her hafta çarşamba, vatandaşlarla birlikte ise pazar günleri Kapıdağ’a düzenli gezilerinin sürdüğünü vurguladı.

Kapıdağ’daki çevresel kirliliğin artarak sürdüğünün ve inanılmaz boyutlara ulaştığını altını çizen Civan, şu değerlendirmede bulundu:

“Her hafta yaptığımız ziyaretlerde büyük bir kirlilikle karşılaşıyoruz. Bu kirliliği, Kapıdağ’da çam fıstığı toplayanlar, orman kesim işçileri ve dağa günübirlik gelen vatandaşlar oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde, BANDAK üyeleri olarak yanımızda 5-6 büyük çuvalla gittik. Patikadaki yürüyüşümüz sırasında topladığımız çöp ve atıkları topladığımız bu çuvalları ona yakın şekilde boşalttık. Bu kirliliği yaratanlar insanlıktan yoksundur. Belki biraz ağır olacaksa da, söylemekten kendimi alamayacağım. Kapıdağ’ı böylesine acımasızca kirleten yaratıkların soyları tükensin. Başka Kapıdağ’ımız yok. Onu kirletmemeli ve gözümüz gibi korumalıyız. Herhangi bir yatırım için bile olsa gereğinden fazla ağaç kesmemeliyiz.”

Civan, 180 dolayında üyesi bulunan derneklerinin üye durumlarının güncelleneceğini, genel kurullarının 15 Nisan’da, bu tarihte çoğunluk sağlanamazsa 22 Nisan 2022’de yapılacağını sözlerine ekledi.   ÖNDER BALIKÇI



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı