Ulusalcı Bağımsız aday Serap Yeşiltuna CNN nin Canlı Yayında Balıkesir gerçeğini anlattı..

Ulusalcı Bağımsız aday Serap Yeşiltuna CNN nin Canlı Yayında Balıkesir gerçeğini anlattı..

Balıkesir`de ırkçı sloganlarla seçim çalışması yürüten Balıkesir bağımsız milletvekili adayı Serap Yeşiltuna, 5N1K programında yine tartışılacak sözlere imza attı.

"Balıkesir`i PKK`dan kurtar", "Kim korksun? Kürtler mi, Türkler mi?" sloganlarını kullanan Yeşiltuna, Kürtlerle PKK`lıları aynı kefeye koyunca Cüneyt Özdemir, bu duruma sert tepki gösterdi. Özdemir, Serap Yeşiltuna`nın seçim sloganlarına tepki göstererek "Neyi kast ediyorsunuz? PKK Balıkesir`i işgal etti, bizim mi haberimiz yok?" dedi. Yeşiltuna ise Özdemir`e cevap vererek "Sanırım haberiniz yok. Çünkü ben yaklaşık 3-4 haftadır, Balıkesir`de seçim çalışması yapıyorum. Balıkesir`de mafyalaşma var, ülkenin her yerinde olduğu gibi bir işgal var. Türk esnafı tehdit eden mafyalaşma var." dedi.

Bu sözlere canı sıkılan Özdemir ise " Çok iddialı bir laf değil mi? İşgal dediğiniz zaman, PKK işgal ediliyor anlaşılıyor. Güneydoğu`da bile bu terim kullanılmıyor." dedi.

Yeşiltuna ise işgal değil `istila` diye yorumladıklarını ifade edince Özdemir bu seferde " İstila çok geniş kapsamlı bir kelime değil mi? Bütün Balıkesir, PKK tarafından istila mı edilmiş." dedi. Yeşiltuna ise PKK`nın buna gücü yetmeyeceğini anlatınca Özdemir "O zaman "PKK`dan kurtaralım" sloganı havada kalır." dedi. Serap Yeşiltuna daha sonra ki konuşmalarında da Kürtlerle PKK`yı eşdeğer tutunca Cüneyt Özdemir bu sefer tepkisini ortaya koydu "Bakın çok geniş konuşuyorsunuz. PKK bir terör örgüt. Kürtlerle PKK`yı nasıl bu kadar eşdeğer tutabiliyorsunuz? Nasıl anlıyorsunuz bakınca PKK`lı olduğunu." dedi.

Serap Yeliştuna Kürt lafını söylemediğini ifade ederek "Onu siz söylüyorsunuz. Benim ağzımdan Kürt lafı hiç çıkmadı." dedi.

PKK`lıların Balıkesir`de oturma eylemi yaptığını söyleyen Yeşiltuna`ya Özdemir`den cevap gecikmedi. "PKK`nın terör eylemi yaptığını gördüm ama oturma eylemi yaptığını görmedim. BDP`liler ya da farklı kişilerin yaptığını gördük ama PKK`yı görmedik." dedi.

Yeşiltuna ise bu sözlere "Çok farkları yok. Onlar kendilerini ayırmıyorlar. Siz BDP ile PKK`yı ayırabilirsiniz ama?" deyince Cüneyt Özdemir yine tepki göstererek "Bunu ben değil, anayasamız ayırıyor bunu. Bir insanın PKK`lı olduğuna siz yada ben değil, mahkemeler ve kanunlar karar veriyor. Siz biraz PKK kavramını geniş bir şekilde kullanıyorsunuz ve bence çok tehlikeli bir şey yapıyorsunuz. Çünkü PKK meselesi Türkiye`de 30 bin cana mal olmuş bir mesele. Sizin bütün Kürtleri PKK`lı olarak görmeniz çok tehlikeli " dedi.

Yeşiltuna bu sözlerin ağzından çıkmadığını söyleyince ikili arasında şu diyaloglar yaşandı;

Özdemir; Siz bir anda demagoji yapıyorsunuz. Söylüyorsunuz, sonrada diyorsunuz ki benim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı.

Yeşiltuna: Benim ağzımdan öyle bir şey çıkmadı. Geriye dönelim sonra benden özür dileyeceksiniz.

Özdemir, rejiden 3 dakika öncesine dönüp, görüntülerin yayınlanmasını istedi ancak, Cüneyt Özdemir`in bu isteği teknik olarak mümkün olmayınca program devam etti.

BEYAZ GAZETE



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli