Uluslararası başarıya Bandırma’da kutlama

Uluslararası başarıya Bandırma’da kutlama

Sema Gür’ün başarısı Bandırma’da da kutlandı Birleşmiş Milletler’den Özel Ödül alan tek Türk kadını

2013 yılında, Pınar Pinzuti ile birlikte İzmir’de “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”nu başlatan, geçtiğimiz günlerde “Birleşmiş Milletler Dünya Bisiklet Turu Özel Ödülü”ne değer bulunan Bandırmalı Sema Gür’e, Bandırma’daki arkadaşları bir kutlama yaptı.

Livatya’daki “Ekol Düğün Salonu”nda, Sema Gür’ün başarısı bir pasta kesilerek kutlandı. İzmir Amerikan Koleji’nde tarih öğretmeni olarak çalışan Gür, memleketinde kendisine gösterilen ilgiden duygulandığını belirterek teşekkür etti.

Başkanlığını Melisa Demirhan Var’ın yaptığı “İyi ki Varsın Derneği” tarafından organize edilen kutlamanın kendisini çok duygulandığını vurgulayan Sema Gür, bisiklet kullanmayı, 2012 yılında, 38 yaşındayken, Bandırma’da babası Orhan Gür’den öğrendiğini belirterek, 2013 yılında, Pınar Pinzuti ile İzmir’de başlattıkları “Süslü Bisiklet Turu”nun bugün, 30 ülkede, 155 kentte gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını vurguladı. Gür, turun her yıl eylül ayının üçüncü haftasında yapıldığını, bu yılki turun ise 18 Eylül’de gerçekleştirileceğini belirterek, “Tüm kadınları, 18 Eylül’deki turumuza katılmaya davet ediyorum” dedi.

Birleşmiş Milletler’in bu yıl 30 kişiye verdiği ödülü alan ilk Türk kadını olmanın mutluluğunu yaşadığına dikkati çeken Gür, turun amacının, kadınların, bisiklete özgürce binmelerini sağlam olduğunu açıkladı.

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nu Bandırma’da düzenleyen Aysen Uçar ve Erdek’te düzenleyen Ayfer Yazıcı da, Gür’ün, Birleşmiş Milletler Özel Ödülü’ne değer bulunmasından duydukları mutluluğu dile getirdiler.   ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı