Umre ziyareti kazandılar

Umre ziyareti kazandılar

Bilgi Yarışmasında birinci oldular Umre ziyareti kazandılar

İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde düzenlenen 1. Bandırma Liselerarası sevgili peygamberimizin (SAV) hayatı (Siyer-i Nebi) bilgi yarışması 6 okulun final karşılaşmalarıyla Barış Manço Kültür Merkezi´nde yapıldı.

/resimler/2018-12/27/2020427440511.jpg

Yarışmayı 135 puan alarak birincilikle bitiren Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri Umre ziyaretine gitmeye hak kazandılar. Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher şunları aktardı:

? İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ile beraber sevgili Peygamberimiz (SAV) ?ı biraz daha tanımamıza onu anlamamıza vesile olur ümidiyle Bandırmamızda eğitim ve öğretim de bulunan liseler arasında bir Siyer-i Nebi yarışması tertip edelim diye bir düşüncemiz oldu. İlçemizde 17 tane lisemiz bulunuyor.  Bu yarışmaya 11 tanesi katılacaklarını bildirdiler. 11´ini ilk aşamasını test usulü yaptık. Oradan da 6 okulumuz finale katılma hakkını kazandılar. Sevgili Peygamberimiz (SAV) adına yapılan bir yarışmanı ödülü ne olabilir ? diye düşündüğümüzde, bunları birincileri SAV´ı ziyaret olmalıdır dedik. Birincileri inşallah hocalarıyla beraber Umreye göndereceğiz.?

/resimler/2018-12/27/2021179628703.jpg

Jüri üyeliklerini, Müftülükten Pınar Kayacan, H.Zişan Topal, Emrullah Sayar, İlçe Milli Eğitimden Enver Çetin ile İlhan Üçkan´ın yaptığı yarışmanın sonunda  Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken, Enerji-Sa Anadolu Lisesi ikinci, üçüncülük ise eşit puanlara sahip, Bandırma İmam Hatip Lisesi ile Haydarçavuş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi arasında paylaştırıldı.

/resimler/2018-12/27/2021364160323.jpg

Ödül töreninde konuklara seslenen Balıkesir İl Müftüsü Ramazan Topcan,  Güzel bir zaman geçirdiklerine vurgu yaparak, şunları aktardı:

?Ancak, tabi konu Peygamberimiz olunca, salondan çıt çıkmadı tabi. Aslında zamanın ihtiyarlaması hazreti peygamberimize duyulan ihtiyacın da ne büyük olduğuna bir kere daha şahit olduk.  Biz peygamberimizden sadece namazı öğrenmedik.  Biz aslında bugün Anadolu coğrafyasından tutunuz,  Dünya sathında işlenen bütün vahşetlerin , terörizmin altındaki temel neden,  Hazreti Peygamberimizin insanlığa örnek ve önder olan ahlakından ayrılınca, insanlık birbirlerinden tutacağı yerde maalesef, bir bir paçasından, bir bir boğazından tutar hale dönmüştür. Bütün bu yaşadıklarımız kadına yönelik şiddetten tutunuz , çocuk gelinlere varıncaya kadar bütün bunlar göstermiştir ki; eğer millet huzur istiyorsa,  Hazreti Kuran-a, Kuran´a başöğretmenlik yapan Hazreti Muhammet SAV) muhtaçtır ?

/resimler/2018-12/27/2021566035585.jpg

Yarışmanın finalini Emniyet Müdürü Soner Duran, Jandarma Komutanı  Jandarma Yüzbaşı Mahir Mavi, Onyedi Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Cihangir Boz, İlçe Milli eğitim Şube Müdürleri İhsan Parlak, Gülsevim Kaçar, Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları Bor İşletme Müdürü Münir Yahşi, Müsiad Başkanı Ahmet Çömez siyasi parti temsilcileri  kurum ve okul müdürleri ile öğrenci velileri izledi. Ahmet PESEN

/resimler/2018-12/27/2022173223554.jpg



Anahtar Kelimeler: Umre ziyareti kazandılar
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı