Umreden dönen çift gözlem altına alındı.

Umreden dönen çift gözlem altına alındı.

Erdek’te Koronavirüs şüphesiyle Umreden dönen çift gözlem altına alındı.

Erdek’te yaşayan ve 10 gün önce Umreden dönen çift yüksek ateş ile gribal enfeksiyon şikayetiyle 112 Acil'i aramasıyla başlayan süreç Koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle gözlem altına alınmalarına neden oldu.

Yaklaşık 10 gün önce Umre'den ülkeye dönen çift, yüksek ateş ve gribal enfeksiyon şikayetiyle 112 Acil'i araması, ardından kısa sürede adrese giden sağlık ekipleri, adları açıklanmayan karı-kocayı, Balıkesir merkezdeki bir hastanesine sevk etti.

Koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan çift burada yapılan test’in sonuçlarının beklendiği öğrenildi.

ERDEK BELEDİYESİ, HOPARLÖRDEN ANONS YAPTI

Erdek Belediyesi, hoparlörden, “Umreden gelen iki vatandaşımız tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs şüphesi ile karantinaya alınmışlardır. Vatandaşlarımızda yüksek ateş mevcuttur. Test sonuçlarına göre Erdek halkı bilgilendirilecektir. Umreden gelen vatandaşlarımızın, Yalı Mahallesi'nde oturdukları apartman ve bağlı olduğu sokak, Erdek Belediyesi tarafından ilaçlanarak dezenfekte edilmiştir” şeklinde anons yapıldı.

 

Son dakika sonuçlar negatif geldi.

Korkulan olmadı. Bugün Erdek Yalı mahallesi 5 nolu sokak Seçkin apartmanında ikamet eden, ve 10 gün önce Umre den dönen aile Koronavirüs covid 19 virüs şüphesi ile gözlem altına alınarak sevk edildikleri Balıkesir'de alınan tahlillerin sonuçları negatif çıktı.Tahlillerin negatif çıkması Erdek'te derin bir nefes alınmasına neden oldu.



Anahtar Kelimeler: Umreden dönen gözlem altına alındı.
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli