Üniversite de spor kulübü kuruldu

Üniversite de spor kulübü kuruldu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, sporda atağa kalktı.

Türkiye´nin en genç üniversitelerinden olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, sporda atağa kalktı. Üniversite, birçok branşta faaliyet gösterecek kulübü resmen kurdu. Kulüp, ilk etapta tenis, satranç ve tekvando branşlarında tescil aldı.

Üniversite bünyesinde bir süredir devam eden spor kulübü kurma çalışmalarında mutlu sona ulaşıldı. Balıkesir Valiliği´ne yapılan başvuruyla kulüp, Onyedi Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adı altında resmi olarak kuruldu. Kulübün Kurucu Başkanı Barış Yıldırım oldu.

               ?BANDIRMA, SPORUN KALBİNİN ATTIĞI BİR ŞEHİR?

Bandırma´nın futbolda Bandırmaspor, basketbolda Banvit, güreşte Acar ailesi gibi efsanelere sahip olduğunun altını çizen Başkan Yıldırım, şehrin hentbol ve voleybol gibi branşlarda da başarıyla temsil edildiğini söyledi. Sporun kalbinin attığı şehrin üniversitesi olarak büyük bir heyecanla rekabetin içerisinde yer almak istediklerini vurgulayan Başkan Yıldırım, ?Kulübümüzün kuruluşunda tenis, satranç ve tekvando branşlarında tescil aldık. En kısa zamanda güreş, judo, karate ve atletizm için somut adımlar atacağız. Önümüzdeki süreçte faaliyetlerine başlamayı düşündüğümüz okçuluk, bisiklet, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, beyzbol, rugby ve dağcılık branşları için gerekli altyapı hazırlıklarını başlattık? diye konuştu.

                       ?SU SPORLARI EN BÜYÜK HAYALİMİZ?

Bandırma ve bölgesinin denizlerle çevrili olmasının, su sporları konusunda heyecanlarını arttırdığını ifade eden Başkan Yıldırım, kulüp olarak en büyük hayallerinin su sporları konusunda faaliyet gösterebilmek olduğunu söyledi. Yıldırım, ?Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Özdemir´de su sporlarını önemsiyor. Bu konudaki beklentilerini her fırsatta dile getiriyor. Öncelikle bölgemizde faaliyet gösteren kulüpler ve Su Sporları Federasyonlarıyla fikir alışverişinde bulunacağız. Bu görüşmelerin ardından neler yapabileceğimiz netleşir? dedi.

?SİSTEM, PRENSİP, OTORİTE, REKOR = SPOR?

Gerekli şartlar oluşmadan hiçbir branş açmayacaklarının önemle altını çizen Başkan Yıldırım, ?Açmış olmak için branşlaşmayı düşünmüyoruz. İnce eleyip, sıkı dokuyacağız. Sporun açılımı; sistem, prensip, otorite ve rekor. Hakkını vereceğiz. Bandırma ve üniversitemizin adını hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda başarıyla duyurmak istiyoruz? diyerek iddialı konuştu.

Üniversite bünyesinde kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Barış Yıldırım, Asbaşkan Yasin Nuri Çakır, Genel Sekreter Mehmet Karatepe, Başkan Yardımcıları Hüseyin Elüstü, Tolga Baykala, Kaan Bingül, Kulüp Müdürü Ömer Faruk Eğri.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli