Üniversite den başarılı etkinlik

Üniversite den başarılı etkinlik

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Özdemir: ?Yabancı öğrenci sayımızı hızla artırmak istiyoruz?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitelerindeki yabancı öğrenci sayısını üç yıl içinde bine yükseltmeyi hedeflediklerini açıkladı.

/resimler/2017-11/5/2235586230388.jpg

3-5 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşen ?1. Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu?nun kapanışı sırasında başka ülkelerden gelen bilim insanlarına konuşan Özdemir, şunları söyledi:

?Hâlen üniversitemizde 170 dolayında yabancı, bizim için konuk öğrenci var. Bu sayıyı üç yıl içinde bine yükseltmeyi arzu ediyoruz. Tabii, siz değerli bilim insanlarının da öğrencilerinizi üniversitemize yönlendirmelerini bekliyoruz.?

Ayrıca, öğrencilerin ?Mevlâna? programı kapsamında da üniversitelerine gelebileceklerine dikkati çeken Özdemir, şöyle konuştu:

?Bu program kapsamında yabancı öğrenciler, üniversitelerimize 1-2 dönem devam edebilirler. Her üniversiteye üç yabancı öğrenci gelebilir. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi şubat veya mart ayında, üniversitemizin web sitesinde yayınlayacağız.?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitelerinde, nisan ayında da ?Akıllı Ulaştırma Sistemleri? konulu sempozyum düzenleyeceklerini sözlerine ekledi. Önder BALIKÇI



  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli