Üniversite mutfağı gündemden düşmüyor.

Üniversite mutfağı gündemden düşmüyor.

Çağdaş Deveci; "Bir özür borcu olarak belirli bir süre yemeklerin ücretsiz olarak verilmesini talep ediyoruz."

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi mutfağında öğrenciler için hazırlanıp servis edilen yemeklerde kurt-böcek çıktığı noktasındaki iddialar sosyal medyadaki gündemini koruyor.

Konuya ilişkin olarak açıklama yapma gereği duyan CHP Gençlik kolları Başkanı  Çağdaş Deveci;"Bir özür borcu olarak belirli bir süre yemeklerin ücretsiz olarak verilmesini talep ediyoruz." dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Deveci, yaptığı yazılı basın açıklamasında; 

"Şehrimizin Üniversitesi iki gündür Türkiye Gündemini meşgul ediyor. Ne yazık ki akademik başarıları ve projeleri değil de öğrenci yemeklerinden çıkan kurtlar ve böcekler görselleri ile tüm ülke üniversitemizi konuşur hale geldi.
Yurtta öğrencilere servis edilen yemeklerin görsellerinin sosyal medyada paylaşılmasıyla ortaya çıkan bu durum sonrasında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi yönetimi bir duyuru yayınlayarak olayı incelediklerini ve titizlikle bu durumu soruşturduklarını ifade etmişlerdir.
Mesele bu titizliği öğrencinin tabağına kurtlu yemek geldikten sonra değil, bu yemek gelmeden göstermekte; öğrencilerin temel haklarından birisi olan nitelikli beslenme haklarını sağlamaktadır.

Ülkemizin eğitim kurumları daha öğrencileri kamu olarak barındırmayı ve beslemeyi sağlayamıyorsa; bu iki insani temel hakkı öğrencilere sağlayamıyorsa; bunda kabahat öğrencilerin değil bu temel görevleri yerine getiremeyen, iş işten geçtikten sonra bir şeylere müdahale etmeyi bir iş yapmak sanan anlayıştadır.

Nitelikli barınma ve beslenme insani bir temel haktır. Bu konuda gerekli adımların atılmasını, yemeklerde basına yansıyan bu olayın tüm sürecinin kamuyla ve özellikle öğrencilerle en saydam şekilde paylaşılmasını istiyor, bekliyoruz.

Ayrıca bu ayıbın ortadan kaldırılması için öğrencilere; temizliği ve durumu sağlıklı olunduğu andan itibaren, bir özür borcu olarak belirli bir süre yemeklerin ücretsiz olarak verilmesini talep ediyoruz."

Saygılarımızla…

Çağdaş Deveci
CHP Bandırma İlçe Gençlik Kolları Başkanı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı