Üniversiteden yeni bir oluşum daha “Stratejik İletişim Araştırmaları Merkezi”

Üniversiteden yeni bir oluşum daha “Stratejik İletişim Araştırmaları Merkezi”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, “Stratejik İletişim Araştırmaları Merkezi” için kuruluş çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, medya kuruluşlarına, Müstakil İş Adamları Derneği’ne Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne ve Milli Savunma Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’ne gönderdiği bilgilendirme yazısında yeni kuracakları merkez için destek istedi.

Özdemir’in yazısı şöyle:

“Üniversitemiz bünyesinde sosyal medya, medya okur yazarlığı, retorik, rasyonel ikna, algı yönetimi, manipülasyon, kamu diplomasisi, dijital diplomasi, yalan haber, dezenformasyon, mezenformasyon, kamuoyu oluşturma, savunuculuk gibi konularda teorik ve uygulamalı çalışmalar yapmak üzere ‘Stratejik İletişim Araştırmaları Merkezi’ adıyla bir birim ihdas edilmesi planlanmaktadır. Yerelde, sosyal medya ve dijitalleşme bağlamında şehrimizin ticaret hayatına katkılar sunmayı hedefleyen merkez, ulusal düzeyde akademik çalışmalar ve projeler gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Stratejik iletişim çerçevesinde önemli projeler gerçekleştirmek amacını taşıyan merkezimizin Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kuruluş süreçlerini tamamlayabilmesi için destek yazınıza ihtiyaç duymaktayız.

Üniversitemize hitaben yazılacak bu yazıda, üniversitemiz tarafından ihdas edilecek olan ‘Stratejik İletişim Araştırmaları Merkezi’nin kuruluş aşamasını tamamlayıp hukuki statüye kavuşmasından sonra yürüteceği faaliyetlerde her türlü desteğin verileceğine ilişkin niyetin açıkça belirtilmesi, bu merkezin kuruluş prosedürünü tamamlaması için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca merkezimizin Avrupa Birliği ve TÜBİTAK gibi ulusal ve uluslararası kuruluşların yönettiği fonlara yapacağı proje başvurularında kurumunuzla/kuruluşunuzla iş birliği içinde olacağının vurgulanması da bizim için önem arz etmektedir.

Vereceğiniz bu destek yazısı ile stratejik iletişim konularında yoğunlaşacak olan merkezimizin kuruluş prosedürlerinin başarı ile tamamlanacağına inanmaktayız. Şimdiden, merkezin kuruluş prosedürünün tamamlanması için verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ederiz.”



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı