Üniversiteler arası Kros yarışmalarına ev sahibi olduk

Üniversiteler arası Kros yarışmalarına ev sahibi olduk

Türkiye Atletizm Federasyonu Balıkesir Atletizm İl Temsilciliği Üniversiteler Türkiye Kros Şampiyonası Bandırma´da yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Balıkesir Atletizm İl Temsilciliği Üniversiteler Türkiye Kros Şampiyonası Bandırma´da yapıldı.

27 Üniversiteden 80´i kadın 114 erkek olmak üzere 194 sporcunun katıldığı müsabakalarda Kadınlarda Kayseri Erciyes Üniversitesi´nden Burcu Subatan birinci, Muş Alparslan Üniversitesi ´den Derya Kunur ikinci, Yine Muş-Alparslan Üniversitesi´nden Emine Akbingöl üçüncü oldular.

Yine kadınlarda Aydın Adnan menderes Üniversitesi takım halinde birincilik kürsüsüne çıkarken, Kayseri Erciyes Üniversitesi ikinci, Muş Alparslan Üniversitesi´de  üçüncü oldu.

Büyük Erkekler ferdi müsabakalarında ise; Kayseri Erciyes Üniversitesi´nden Ramazan Barbaros birinci, Kütahya Dumlupınar üniversitesinden Fetene Alemu Regasa ikinci, Diyarbakrı Dicle Üniversitesi´nden Sezgin Ataç ise üçüncü oldu.

Büyük Erkekler takım sıralamasında ise Erzurum Atatürk Üniversitesi birinci, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ikinci, Diyarbakır Dicle Üniversitesi ´de üçüncülüğü paylaştılar.

Üniversiteler Karma Kros Kupasında ise Kayseri Erciyes Üniversitesi birinci, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ikinci, Diyarbakır Dicle Üniversitesi ise üçüncülük kürsüsüne çıkma başarısını gösterdiler.

General Balcı Çamlığında yapılan yarışmalarda sporculara madalya ve kupalarını,  Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir İl Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Bandırma Onyedi eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Alparslan Serel takdim ettiler.

Onyedi Eylül Üniversitesi Spor ve Kültür Daire Başkanı Mehmet Karatepe Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Türkiye Atletizm Sporları Federasyonu işbirliği ile Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Üniversitelerarası Kros Şampiyonasının başarılı geçtiğini ve  İlk defa Üniversite olarak böyle bir turnuvaya ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Karatepe ?. Bugün burada 27 üniversite 194 sporcu ile birlikte, 80 bayan ve 114 erkek sporcu yarıştı? dedi. Ahmet PESEN



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli