Üniversiteler Kros Şampiyonası

Üniversiteler Kros Şampiyonası

Türkiye Üniversiteler Kros Şampiyonası Bandırma’da yapıldı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Atletizm Federasyonu ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi birlikteliğinde düzenlenen Üniversiteler Türkiye Kros şampiyonası Bandırma’da yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla General Balcı Çamlığı  Parkurunda start alan şampiyonada kadınlarda 62 sporcu 11 takım, erkeklerde 106 sporcu 17 takım ve 28 karma sporcu ve 7 takım olmak üzere  30 üniversiteden 196 sporcu  mücadele etti.

REKTÖR ÖZDEMİR’DEN  SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ MÜJDESİ

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, etkinlik  öncesinde yaptığı konuşmada yarışmaların heyecan verici bir organizasyon olduğunu bildirirken şunları aktardı:

“ Geçen sene yine burada, kros şampiyonasını burada düzenlemiştik. Bu sene de kısmet oldu, inşallah budan sonraki senelerde de bu gibi ve benzeri sportif etkinliklerde üniversitemizin yer alacağını düşünüyorum. Genç bir üniversitesiyiz ama, bizim özellikle genç arkadaşlarımız sayesinde sporun üzerinde bir fakültemiz var gibi hareket ediyoruz. Bu tür sportif faaliyetlere katılımcı sayısı olarak 54. Sırada olmuşuz. İnşallah bir aksilik olmazsa  bu yıl, spor bilimleri fakültemizi de faaliyete geçirmek istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Balıkesir  Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’da  yarışlar öncesi yaptığı konuşmada organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettirerek şunları söyledi:

“Güzel bir parkurumuz var, inşallah bir-çok şampiyonayı burada gerçekleştiririz, sporculara bugünkü yarışlarda başarılar dilerim”.

Konuşmaların ardından başlayan etkinlikte, Kadınlar 7 bin 500 metre yarışlarında  Ağrı- İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Nuran satılmış birinci, Muş-Alparslan Üniversitesi’nden Derya Kunur ikinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Fatma Demir üçüncü olarak kürsüye çıktılar.

Kadınlarda takım halinde ise; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi birinci, Muş Alparslan Üniversitesi ikinci, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi üçüncü oldu.

Erkekler 9 bin metrede, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden Fetene Alemu Regasa birinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Turgay Bayram ikinci,

İstanbul Marmara Üniversitesi’nden Murat Emektar ise sıralamada üçüncü sırayı aldılar.

Erkeklerde takım halinde ise Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi birinci, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ikinci, Kayseri Erciyes Üniversitesi üçüncü oldu.

4x 1,5 km. Bayrak yarışlarında ise ferdi sıralamada Kütahya Dumlupınar Üniversitesi takımından Abdülsamet Arıkan birinci, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden  İbrahim  Erata ikinci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden  Berke Ertaş üçüncülük ödülü kazandılar.

Yarışlar sonunda yarışmada derece alan sporcu ve takımlara Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Balıkesir İl Spor Müdürü Lokman, Arıcıoğlu, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Mavi ve Federasyon temsilcileri tarafından madalya ve kupaları verildi. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Üniversiteler Şampiyonası
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false