Ünlü, Bandırma´da söyleşiye katıldı

Ünlü, Bandırma´da söyleşiye katıldı

Gazeteci Ünsal Ünlü, ?Yeni Nesil Medya?yı anlattı

29. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali? kapsamında gazeteci Ünsal Ünlü de, ?Yeni Nesil Medya?yı anlattı.

/resimler/2018-9/22/0156449664370.jpg

?Tepe Gazino?da gerçekleşen etkinlikte konuşmasına, ülkemizde gazeteciliğin her dönemde zorluğunu vurgulayarak başlayan Ünlü, şu değerlendirmede bulundu:

?Ülkemiz basınının gurur duyacağı tek dönem ?Millî Mücadele´ yılları olmuştur. Ülkemiz medyasında, 1980 darbesinden sonra önemli bir kırılma yaşandı. Medya patronlarında büyük bir değişim ortaya çıktı. Onlar da birçok kesim gibi çok para kazanma ve köşeyi dönme düşüncesi içine girmeye başladılar. Buna paralel şekilde gazeteler, Özal´a şirin gözükmek için yazdıklarıyla değil, yazamadıklarıyla kendilerini gösterdiler. Yine de 1980-2000 yılları arasında medyanın gerilemediğini, yerinde saydığını söyleyebiliriz. Ancak iktidara gelen AKP, bunu yeterli görmedi. Medyayı çok büyük oranda yok ederek, kendi medyasını yeniden kurma yoluna gitti. Bunun sonucunda özel televizyonlar pıtrak gibi ortaya çıktılar. İşte bu ortamda biz, ?Periscope´, ?Medyoscope´ yayınlarımızla, bu kirlenen medya düzenine karşı alternatif bir yayıncılık yapmaya çalışıyoruz.?

/resimler/2018-9/22/0156210132370.jpg

Gazeteci Ünlü, daha sonra izleyenlerin sorularını yanıtladı.

Söyleşinin ardından Bandırma Belediye Meclisi Üyesi Gönül Karabulut, Ünlü´ye plâket, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ozan Ertuğrul ise ?Bandırma Vapuru? maketi armağan ettiler.  Önder BALIKÇI



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli