Ünlü Maestro Erdek'te

Ünlü Maestro Erdek

Ünlü orkestra şefi, Bandırmalı Nezih Seçkin: “Mesleğimi çok severek ve emek vererek yerine getirdim”

Dünyaca ünlü, Bandırma’nın gururu orkestra şefi Nezih Seçkin ile Erdek’te görüştük.

Bandırma’nın ilk çocuk doktoru olup, Bandırma Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’nin kurucusu Beyza Seçkin ve Av. Gazanfer Seçkin’in oğulları, 1956 yılı Bandırma doğumlu Nezih Seçkin, müzikle ilk kez Bandırma Ortaokulu Müzik öğretmeni Avni Demiralay’ın yönlendirmesiyle tanıştığını belirtti. “5 yaşındayken Demiralay hocamdan önce mandolin, sonra ise piyano dersleri alarak müzikle buluştum” diyen Seçkin, şunları aktardı:

“Daha sonra Ankara Devlet Konservatuvarı’nda, Mithat Fenmen’den eğitim aldım. Bu eğitim, benim müzik kültürümün temelini oluşturdu. Ardından Viyana Müzik Akademisi’nin Piyano ve Orkestra Şefliği bölümünü 4 yılda bitirerek diplomamı aldım.”

1977 yılında, Almanya’da başladığı orkestra şefliğini 16 yıl sürdüren Seçkin, bu görevi sırasında ayrıca İsviçre, Macaristan, Danimarka, Belçika, Hollanda, Polonya, Romanya ve İtalya’da klasik batı müziği orkestralarını yöneterek konserler verdi. Mersin Devlet Opera ve Balesi’ni kuran Seçkin, bu kurumun genel müzik direktörlüğü ve orkestra şefliğini de üstlendi. Bu arada ülkemizdeki senfonik orkestralarda konuk şeflik yaptı.

Bandırma’nın eski yıllarını özlediğini belirten Nezih Seçkin, “O yıllarda aileler, Şehir Kulübü’ne giderek otururlardı. Şehir Kulübü’nü unutamam” diye konuştu.

ANNEMİN İSMİNİN BİR CADDEYE VERİLMESİNİ İSTERİM

Annesi Dr. Beyza Seçkin’in, Bandırma’nın ilk çocuk doktoru olup, Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’ni kurarak, ilk başhekimliğini üstlendiğini belirten Nezih Seçkin, “Annem, Bandırma’ya yıllarca, büyük bir özveriyle hizmet verdi. Bu hizmetini, ailesinde geçirmesi gereken zamanları bile esirgemeyerek verdi. Doğrusu, annemin isminin, Bandırma’nın bir caddesi veya sokağına verilmesinden mutluluk duyarım” dedi.

EMEKLİ OLUYOR

Seçkin, emekliliğe hazırlanıyor.

7 Haziran 2021 Pazartesi günü, görevli bulunduğu Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefliği’nden, 65 yaş sınırını doldurması nedeniyle emekliye ayrılacağını belirten Nezih Seçkin, işini çok severek ve emek harcayarak yaptığını sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI



rafet erşen
7.06.2021 14:58:19
Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi 1956 Bandırma doğumlu Nezih Seçkin ile İzmir'de yaşayan Bandırmalı olarak gurur duyuyorum.

Anahtar Kelimeler: Maestro Erdek'
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı