Ünlü Orkestra şefi Nezih Seçkin, "Bandırma il olmalı"

Ünlü Orkestra şefi Nezih Seçkin,

Dünya çapında orkestra şefi Nezih Seçkin bu yazda tatilini Erdek’te geçiriyor.

Dünya çapında ünlü orkestra şefi ve piyanist Bandırmalı Nezih Seçkin, yaz tatilinin bir bölümünü Erdek’teki yazlık evinde geçiriyor.

Dr. Beyza Seçkin ve Av. Gazanfer Seçkin’in oğulları olup bir süre önce emekliye ayrılan Nezih Seçkin, Erdek’teki evinde bilgiler verdi.

Müzik yaşamına Bandırma’da, 5 yaşındayken Avni Demiralay’dan mandolin dersi alarak başlayıp, daha sonra 6 yaşında piyano çalmaya geçtiğini belirten Seçkin, şunları söyledi:

“Bandırma’da, Evyapan İlkokulu’nu bitirdikten sonra 8 yaşında Ankara Koleji’nde okumaya başladım. Ankara’da, dedem ve babaannemin yanında kalıyordum. Babaannem çok iyi kanun, keman ve ut çalardı. Türk Sanat Müziği’ni çok iyi bilirdi. Ardından Mithat Fenmen’den önce özel dersler aldım. 17 yaşında Ankara Konservatuvarı’nı bitirdim. Konservatuvarda Mithat Fenmen yine hocamdı. Konservatuvar bitince, ülkemizden öğrenim için Viyana’ya giden ilk müzisyen bendim. Viyana Akademisi’ni piyanist olarak bitirmeyi planlarken, bir anda ‘Orkestra Şefliği’ bölümünü seçmeye karar verdim ve iyi ki öyle yapmışım. Bu bölümden mezun olmam kariyerim için önemli bir şans oldu.”

Avusturya, Almanya, İsviçre, ABD, Macaristan, Slovakya, Romanya, Hollanda, Belçika gibi birçok ülkede orkestraları yönettiğini belirten Nezih Seçkin, Almanya’da tanışarak evlendiği eşinin tiyatro oyuncusu olduğunu, kızı Lara’nın da buz pateni yaptığını vurguladı.

ERDEK MARMARA’NIN EN GÜZEL YERİ

Çok sevdiğini belirttiği Erdek’i, Marmara Bölgesi’nin en güzel yeri olarak gördüğünü belirten Seçkin, “Erdek’in iklimi hiçbir yerde yok. Bu yıl deniz de çok daha güzel” dedi.

Eski yılların Erdek’inde, canlı caz konserleri verilen mekânlar bulunduğuna işaret eden Seçkin, “Şu anda Seyitgazi Tepesi’nde de bir konser alanı var. Burası da çok iyi şekilde değerlendirilmeli” diye konuştu.

Seçkin, Avşa Adası’nın da çok güzel bir tatil yeri olmasına karşın Türkiye turizminde hak ettiği yerden uzak bulunmasını şaşırtıcı bulduğunu belirtti.

Nezih Seçkin, Bandırma’nın il olması durumunda çok daha fazla gelişeceğine inandığını sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı