Unutulan köy "SARIKÖY"

Unutulan köy

Kötü yakıt ve baca gazları etkisinde kalan SARIKÖY'de yaşam S.O.S veriyor.

Kuruluşu 1876 olan Sarıköy Belediyesi 2015 yerel yönetimler yasasında yapılan değişiklik ile kendisinden sonra belediye olan Gönen'in en büyük kırsal mahallesine dönüştü.

Tarımsal istihsalde dünyaca üncü, TBMM mutfagından eksik edilmeyen Gönen baldosu'nun üretildiği eşsiz ovaları ile bilinen Sarıköy, tarımdan sanayiye geçiş noktasında gerekli evrimi sağlayamaması nüfus görçü ile karşı karşıya kaldı.

Nüfusu 6 binler dolayında olduğu bilinen ancak, sosyal yaşam ritmindeki çıtasını bir tık üste taşımak isteyen ailelerin Gönen veya başka kentlere göçü sonrası önemli kayıp veren Sarıköy, kendi kırsalında aldığı göçlerle de bugün 3200 dolayında bir nüfusa sahip.

Bugün haberimize konu olan Sarıköy'de ki unutulmaya yüz tutmuş, belediyesi kapatılmış, 7 yıldır Gönen Belediyesine bağlı bir ofisin yer aldığı Sarıköy'de sobaya dayalı ısınma ihtiyacı, gerekli olan yakıt denetiminden uzak kalınca sokak ve caddelerinde nefes almak zorlaştı.

Sarıköy'deki hava kirliliği SOS verdiği şu günlerde ilgili kurum ve kuruluşlardan çözüm odaklı yaptırımlar bekleniyor.

Orda bir köy var uzakta!... O köy bizim köyümüz.... 1876 da kurulan belediyesi 136 yıl sonra kapatılarak adına uygun köyleştirilen SARIKÖY !....

Aşırı hava kirliliğinden Minaresi görünmeyen SARIKÖY'de ilgililerin acil önlemlerini bekliyor.



Anahtar Kelimeler: Unutulan "SARIKÖY"
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı