Ural'dan 19 Mayıs kutlaması

Ural

İYİ PARTİ İl Başkanı Özlem Ural 19 Mayıs Ata'yı anma, Gençlik ve spor bayramı mesajı yayımladı.

"Türkiye Cumhuriyeti, tüm dünya ile mücadele edip bu mücadeleyi kazanmış ve irade tek bir kişiden alınarak Türk Milletine verilmiş eşi benzeri olmayan bir Devlettir. Öyle ki bu mücadelesi ile dünya üzerinde zulme uğrayan tüm milletlere umut ışığı olarak tarihte birçok kez yaptığı gibi dünyayı yeni bir çağa sokmuştur. Tarihteki bu süreci karalamaya, aşağılamaya, önemsizleştirmeye çalışan bir grup meczubun saçmalıklarını çöpe atmaya, Mahatma Gandhi’nin ‘Mustafa Kemal İngilizleri yenene kadar Tanrı’yı da İngiliz zannederdim’ sözleri yeterli gelecektir.

19 Mayıs 1919’da ateşlenen umut ışığı, ülkemizin üzerine 20 yıldır çöken zifiri karanlıkta bile hala yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bu ışık, değil AKP, bugünün muktedirleri yine birlik olup hep birlikte üzerimize de gelseler aydınlığından hiçbir şey kaybetmeyecektir. Armağan edilen 19 Mayıs’ı ve emanet edilen Cumhuriyet’i ilelebet payidar kılacak olan yine Türk Gençliği’dir. Gaflet ve dalalet içindeki iktidar sahiplerinin, gençlerimize olan öfkesi de işte tamda bu yüzdendir. Onları küçümseyerek, yok sayarak, açlığa ve sefalete mahkûm ederek almak istedikleri intikamları yine Türk Gençliği tarafından suratlarında patlayan bir şamar olarak kendilerine iade edilecektir.

Bazı tarihlerde hasta olmayı adet edinenlerin umurlarında olmayacaktır belki ama Mustafa Kemal Atatürk, 1938’de hasta yatağından kalkarak Türk Gençliği’ni görmek için yapılan kutlamalara katılmıştır. Başta gençler olmak üzere 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyoruz. Bugün verdiğimiz mücadelemizde cesaretimizi siz gençlerden alıyoruz ve biliyoruz ki muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Bu ülke 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun ‘a ayak basmasıyla birlikte, elinde bir toplu iğnesi dahi olmadan tüm dünyanın dize getirdiği bir ülkedir. Bu ülkenin sınırları cetvelle değil her bir çizgisi kanla, bu millet tarafından çizilmiştir. Ülkemiz önümüzdeki yıl kuruluşunun 100’üncü Yılını kutlayacak ve inşallah hep birlikte 100’üncü Yılımızı millet ittifakının seçim zaferi ile taçlandırarak çifte bayram yapacağız. Bu ülke, ne son yüzyıllık tarihinde ne de binlerce yıllık geçmişinde hiçbir zaman sömürge ve hiç kimseye de köle olmamış bir milletin ülkesidir ve bu millet hiçbir iktidarın cenderesine de kedisini sokmaz.

Bu vesile ile 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılan meşale ile birlikte ülkemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm şehit ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz."

Özlem Ural

İYİ PARTİ BALIKESİR İL BAŞKANI

 



Anahtar Kelimeler: ' Mayıs kutlaması
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli