ÜRETEN KADINLAR SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

ÜRETEN KADINLAR SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

El emekleri ile değer üreten çalışkan kadınlarımız ürettikleri ürünleri Melih Çınar Sergi Salonunda sergiliyor ve satışa sunuyorlar.

Bandırma Üreten Kadınlar Kooperatifinin Kurucu Başkanı olan Fatma Okuyan, 17 Aralık 2021 tarihinde açılan sergiyle amaçlarının hem kooperatiflerinin tanıtımını yapmak hem de yaklaşan yılbaşından dolayı hediyelik eşyalar almak isteyenlere alternatif oluşturmak istediklerini söyledi. Okuyan; “Tanıtım günlerimiz çok güzel ilerliyor.

Beklediğimiz ilgiden çok daha fazlasıyla karşılaştık ve çok güzel dönüşler aldık. Biz kooperatif olarak kadınlarımızın ürettikleri el emeklerini kazanca dönüştürülmesini hedefliyoruz aynı zamanda alanında uzman arkadaşlarımızla birlikte aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza verdiğimiz kurslarla, hem meslek öğretiyor hem de gelir elde edilmesini sağlıyoruz.  Yakın zamanda Akçapınar Mahallesinde hem üretim, hem yaşam alanı olarak kullanacağımız bir binamız olacak. Belediye Başkanımız Av. Tolga Tosun'un bu süreçte bizlere çok büyük destekleri oldu. Sadece burada gerçekleştirdiğimiz tanıtım günleri için bu yeri tahsis etmekle kalmadı, aynı zamanda da Akçapınar Mahallesinde hazırlıkları devam eden binamızın ihtiyaçlarının giderilerek kullanılır duruma gelmesi için yürütülen çalışmalarda da desteğini esirgemedi. Taleplerimize gösterdiği olumlu yaklaşımdan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Sergiyi ziyaret ederek, ürettikleri ürünleri satışa sunan emektar kadınlarla sohbet eden Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun; “Birbirinden güzel el ürünlerinin Bandırma'da kadınlarımızın bu şekilde örgütlenmelerini ve mücadele etmelerini görmekten dolayı bir Bandırma çocuğu olarak gurur ve mutluluk duyuyorum. Burada hiçbir yerde göremeyeceğimiz özgün el ürünü çalışmalar var. Yılbaşının yaklaştığı bu günlerde kadınlarımız için güzel bir gelir kapısı ve aktivite olmakla beraber sevdiklerine hediye almayı düşünen vatandaşlarımız için de güzel bir alışveriş alternatifi oluşturdular. Emeği geçen tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: ÜRETEN KADINLAR SERGİSİNİ ZİYARET
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı