Üretime Saygı

Üretime Saygı

İsmi Fehmi Demirhan. 15 yıl önce, Eti Madencilik A.Ş.`ye ait Bandırma`daki boraks ve asitborik fabrikalarından emekli olarak, Erdek`e yerleşti. O günden bu yana yaşadığı bu turistik ilçede, başta eğitim- öğretim kurumları olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa bakım, onarım, arıza ile ilgili her konuda destek veriyor. Sanat Enstitüsü mezunu olması nedeniyle eli her işe yatkın Fehmi Demirhan, emeğini hiç esirgemiyor. O`nu, hiçbir beklentisi olmadan, ücret almaksızın, kimi zaman bir okulun demir kapısını boyarken, kimi zaman bir kurumun kalorifer kazanını onarırken, kimi zaman tutukluk yapan bir pencereyi tamir ederken görebilirsiniz. Kendine özgü bir kişiliği bulunan Demirhan, diğer birçok emekli vatandaş gibi zamanını kahvehanede, lokal, meyhane köşelerinde harcamayarak, üretken bir yaşam sürüyor. Kendisine gereksinim duyulduğunda yardıma hazır. Hiçbir ücret almadan gerçekleştirdiği bu yardımlar nedeniyle kendisine verilen plâketler ise mânevi açıdan en büyük mutluluğu.
Bu davranışı ile de yürekten kutlanmayı hak ediyor, Fehmi Demirhan.
Sedat Pekel`in başkanlığındaki Bandırma Belediyesi, 2010 yılının Mart ayından bu yana "Herkes İçin Eğitim" ismi altında bir projeyi yaşama geçirdi. Bugüne dek ailelerinin ekonomik durumları yetersiz bir öğrenciye, 50 gönüllü öğretmen, ücretsiz olarak bire bir veya sınıf ortamında ders vererek, onları sınavlara hazırlıyor. İlköğretim ve lisede okuyan bu bin öğrenciye, projenin sloganı olan "fakirlik bozkırını, eğitimle yeşertelim"in ışığında ücretsiz ders veren emekli veya hâlen görevini sürdürmekte bulunan 50 gönüllü öğretmene binlerce selâm!
İsmi, Hasan Zengin. Bandırma Limanı`nın hizmetli kadrosundan, 2004 yılında emekliye ayrıldı. Denizciliğe gönülden bağlı olması nedeniyle "Hasan Kaptan" diye anılan Hasan Zengin, emekliye ayrılmasının ardından da, sanki emekli olmamış gibi her gün işinin başında. Hem de en küçük bir ücret almadan. "Hasan Kaptan`ın eli öpülmez mi?
Üretime katkı sağlamak ne kadar güzel!
Üstelik hiçbir karşılık beklemeden, topluma, ülkeye yararlı olmak için çırpınan kişilere saygı duymamak, elde mi?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı