Üsluba göre tarife

Üsluba göre tarife

Gömeç'teki bir kahveci üsluba göre çay fiyatı uygulamasına geçti. Kimse pahalı çaya talip olmadı.

Gömeç’teki bir Kahvehanede Çayın Fiyatı, İsteme Şekline Göre Değişiyor.

Gömeç ilçesinde bir kahvehane işletmecisi, çayın fiyat tarifesini, müşterilerinin isteme biçimine göre uygulayınca herkes kibarlaştı, pahalı çaya talip kalmadı.

Gömeçli Kahveci Adnan Ali Mert Kahvehane duvarına astığı fiyat tarifesine, "Çay ver 2 lira, Çay gönder 1,75 kuruş, Çay versene 1 lira, Çay verir misin 50 kuruş" yazınca pahalı Çay’a müşteri rağbeti olmadı.

Gömeçli kahveci bu uygulama ile çayın fiyatı, müşterilerinin isteme şekline göre belirleyince. "Çay verir misin" diyen müşterilerde büyük artış oldu.

Uygulama ile birlikte 2. Tl’lik ‘’Çay ver’’ talebinin tamamen kalktığını,  50 kuruşluk, "Çay verir misin" tarifesine ise büyük ilgi olduğunu söyledi.

İş yerine ilk kez gelen müşterilerin bu listeyi görünce şaşırdığını belirten Mert, bunun ardından en ucuz fiyata göre kendisinden çay istediklerini anlattı.

Tarife etkili oldu.

Gömeçli Kahveci Adnan Ali Mert, uygulamadan sonra 50 krş. üzerindeki tarifelerden çay talep eden kalmadığı kahvehanesinde müşteri standardınında kendiliğinden oluştuğunu söyledi.

Kahveci Mert, " Uygulamaya başladığımız günden beri müşterilerimiz daha kibar, daha esprili oldular, uygulamamız amacına ulaştı. Bazen müşterilerimiz `’Adnan çay gönder`’ diyor. Tarifeyi gösteriyorum. Hemen üslup değişiyor,  `Çay verir misin` diyorlar. Bazı müşterilerim de `Adnan sen bize epeyce kibarlığı öğrettin` diyor" ifadesini kullandı.

Bazı müşterilerinin, listeyi gördükten sonra evlerinde de eşlerinden çay isteme şekillerinin değiştiğini vurgulayan Mert, "Çay getir", "Çay ver" yerine "Çay verir misin" demeye başladıklarını bildirdi.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı