Üstün zekalılara özel okul

Üstün zekalılara özel okul

Dünyanın bir çok yerinde uygulanan özel eğitim programı Bandırma`da da 36 öğrenci ile tedrisata başladı.

Topluma armağan olarak nitelendirilen, Üstün zekalı, minik dehaların tespit edilerek topluma entegrasyon süresini hızlandırmak, onlara belirli bir eğitim vererek üstün zekalarını ortaya çıkartma noktasında başlatılan çalışma kurumsal yapıya kavuştu.

Şehit Süleyman bey okulu bünyesinde hazırlanan ``Farkındayız`` programı için Güney Marmara Kalkınma Ajansı 308 proje içinde Bandırma`nın projesini 9. seçti ve 158 bin tl karşılıksız katkı sağladı.

Geleceğin  bilim adamları ve yöneticileri olarak tanımlanan üstün zekalı öğrenci, Bandırma da ki 25 okulun 2. sınıf 1384 öğrencisi üzerinde 2012-2013 öğretim yılında yapılan tarama çalışmalarında tespit edildi.

Bununla birlikte Başta Bandırma Belediyesi olmak üzere, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Müsiad ve Bandırma Yumurta Üreticileri Birliği projeye katkı verdi.

Şehit Süleymanbey ilk öğretim bünyesinde 36 üstün zekalı çocuğun eğitim göreceği atölyeler kurumsal kimliğe uygun teknik ve teknolojik araç gereçlerle donatıldı.

Bugün yapılan törenle tedrisata başlanan ``Farkındayız`` üstün zekalılar sınıfına katkıda bulunanlar ödüllendirildi, açılan sınıflar katılımcılara tanıtılarak uygulama hakkında bilgi verildi.

Programın son bölümünde bir uzman öğretmen Kaymakam Ali Mantı ile sembolik olarak satranç`a benzeyen zeka tespitinde kullanılan bir oyun oynandı.

Tespit edilen 36 üstün zekalı minik dahi Güney Marmara Kalkınma ajansı tarafından desteklenen proje doğrultusunda oluşturulan yeni okullarında 2013-2014 eğitim öğretin yılında 3 sınıf okuyarak gelecek yıl 4 sınıfa geçecekler.

Gelecek yıl yine 2. sınıflardan yapılacak tespitler sonucu 3 sınıflarla birlikte bu yıldan devam eden öğrencilerin bulunacağı 4 sınıf olacak.

Proje daha sonraki gelişmeler doğrultusunda 4. sınıftan üzeri devam edip etmeyeceği daha sonra belirlenecek.

 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu