Uzun bir süre yoktu... 3000 baş gebe düve ile döndü

Uzun bir süre yoktu... 3000 baş gebe düve ile döndü

Bandırma limanı Büyükbaş hayvan ithalinde artık ilk kapı oldu.

Bir dönem Bandırma'ya taşıdığı Anguslar nedeni ile kentte büyük çevre kirliliğine neden olan QUEENSLAND -MONROVIA isimli gemi Bandırmalıların “Yüzen Ahır” olarak korkulu rüyası olmuştu.

Yarattığı çevre olumsuzluğu nedeni ile gündeme gelen eleştiri ve toplumsal karşı eylemler dolayısı ile bir süre Bandırma'yı unutan QUEENSLAND -MONROVIA  28 Mayıs Pazar günü öğle saatlerinde Celebi, limandaki yerini aldı.

ABD'den 3 bin baş gebe düve getirdiği öğrenilen QUEENSLAND -MONROVIA 'ın bu kez Angus değil, kırmızı et piyasasındaki düzensizliği dengeleme noktasından damızlık taşıdığı öğrenildi.

Ülke seçim atmosferinde iken Çelebi limana yanaşan QUEENSLAND -MONROVIA 3 bin baş gebe düvenin tahliyesi için 24 saat prosedür gereği izinlerin alınmasını bekledi. Tarım Bakanlığı tarafından canlı hayvan ithalini düzenlemekle görevli gümrük sahası içine konuşturulan ofis üzerinden yapılan muameleler sonrası nakliyesine başlanan Gebe Düveler, havanın esintili olması nedeni ile kentte fazla koku etkisi olmadı.

QUEENSLAND -MONROVIA  Bandırma'yı komşu kapısı yaptı.

Canlı hayvan nakli yapan QUEENSLAND -MONROVIA'nın Bandırma Çelebi limanına demirlemesi başta Paşabayır olmak üzere, Paşakent, Paşakonak, Yeni Mahalle ve Ayyıldız Mahallelerinden yine aynı kokuya maruz kalınacak düşüncesi ile korkulu anlar yaşandı.



Anahtar Kelimeler: yoktu... döndü
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı