Vadi`nin Botları Bandırma`dan

Vadi`nin Botları Bandırma`dan

Orhan Dedeoğlu, Polat Alemdar`ın Botlarını elinde nakkaş gibi işliyor.

Bir zamanlar ayakkabı imalatından, Türkiye`nin en önemli merkezlerinden birisi olan Bandırma günümüzde, dünün müşterilerinden fabrikasyon zenne alsada, işin ehli isimler Bandırma`nın ve Orhan Dedeoğlu`nun kunduralarından bir türlü vazgeçemiyor.

Bandırma`da nesli tükenen ayakkabı ustalarından Orhan Dedeoğlu evinde ve elinde yaptığı özel imalatlarla ünü kent sınırlarını aştı ünlü isimlerden sipariş gelmeye başladı.

Orhan Dedeoğlu evinde özenle ürettiği ayakkabılarının modellerini kendisi belirliyor.

Özellikle sivri burun, yumurta topuk ayakkabı müdavimlerinin ısrarla arayıp bulduğu Orhan Dedeoğlu`nun ünü İstanbul`a kadar uzanınca geçtiğimiz günlerde Kurtlar vadisinden sipariş geldi.

Ayak kalıbı gönderilen Polat Alemdar`a özel bot imal eden Orhan Usta yaklaşık bir ayda ürettiği özel bot`un dış eksenindeki dikişini, nakış gibi işlediğini belirterek, modelin son derece rahat giyilip, çok rahat kullanılması yanı sıra ayağı terletmeyip sıcak tutması ile tutulan bir model olduğunu söyledi.

Üstad Orhan Dedeoğlu, Pazartesi günleri, Pazartesi pazarı girişinde Evkur vitrini önünde açtığı tezgah ile hem avunduğunu hemde kendisinin ürettiği Külhanbeyi iskarpin meraklıları ile buluşma olanağı bulduğunu söyledi.

Orhan usta, bazen Pazartesi pazarına, bazende Vecihibey okulu önüne çıkarak, hem hava alıp hemde ürettiği Külhanbeyi model meraklıları ile söyleşine bulunduğunu ifade etti.

Kurtlar vadisinden gelen sipariş içinde, kendisinin televizyon izlemediğini, Polat Alemdar`ı da tanımadığını siparişi getiren kuryenin çok üzerinde durup incelemesinden sonra, bu ayakkabının devlet büyüklerine sipariş edildiğini düşünerek, sorması üzerine çok özel Bot`un Kurtlar vadisinden Polat Alemdar`a sipariş edildiğini öğrendiğini söyledi.



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı