Vakıf, kültür hizmetlerine ağırlık verdi.

Vakıf, kültür hizmetlerine ağırlık verdi.

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı, kültür hizmetlerine ağırlık verdi

Yavuz Demiralay’ın başkanlığındaki vakıf, sponsorluğunu yaparak bastıkları ve baskı aşamasında bulunan kitapların hazırlanmasına emeği geçenlerle bir araya gelerek, teşekkür etti.

Toplantıda, Bandırma ve yöresinin tarihini, etnografyasını anlatan kitapların günümüz Türkçesine çevrilmesini sağlayan, Bandırma Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Serkan Özbek’in yanı sıra vakfın son olarak bastığı “Kapıdağ Yarmadası ve Çevresindeki Adalar” ve Bandırma –Erdek Rumları Tarihi ve Etnografyası” isimli kitapların editörlüğünü yapan akademisyen Ulaş Töre Sivrioğlu, bilgiler verdiler. Toplantıda hazır bulunan ve kitapların hazırlanmasına katkı sağlayan Ozan Sanat evi sahibi Rahmi Aktaş da açıklamalarda bulundu. Yine toplantıda Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı’nın kültür hizmetlerine fikir düzeyinde destek veren Güney Marmara Platformları Birliği Temsilcisi Salih Yaldız  da hazır bulundu.

Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Yavuz Demiralay, “ Bandırma ve yöresindeki bu kültür yayınlarının ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri, Bandırma olarak başarıyoruz kitapların baskısını bile Bandırma’da yapıyoruz” dedi.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı