Vali Hasan Şıldak Bandırma'da

Vali Hasan Şıldak Bandırma

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Erdek'ten sonra Bandırma'da Sanayi ağırlıklı işyeri ziyaretlerinde bulundu.

Balıeksir Valisi Hasan Şıldak, Erdek'ten sonra bugün Bandırma'ya gelerek bir dizi ziyarette bulundu.
Göreve başladığı günden bu yana gerçekleştirdiği ziyaretleriyle toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelmeye özen gösteren Vali Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte cumartesi günü bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Bandırma'ya geldi. 
Bandırma Programına; Kurtsan Holding’e ait üretim yapan Otacı Kurtsan İlaç Fabrikası ziyaretiyle başlayan Vali Şıldak, firma yetkilisi Kurtuluş Temur'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Ziyaretlerine sanayi ve liman şehri Bandırma’nın önemli firmalarından olan Yemmak Makina ile devam eden Şıldak, burada firma yetkilileri Fikret Yırtımcı ile Nihat Yazıcı'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Ülkenin tarım ve hayvancılık alanında önde gelen İllerin başında olan Balıkesir’in sanayi ilçesi Bandırma’da firma ziyaretlerine devam eden Vali Hasan Şıldak ziyaretlerine bölgenin önemli ticaret ve transit kapısı olan Bandırma Limanı'yla devam ederken; ithalat, ihracat ve transit taşımacılığında Ülke ölçeğinde  önemli paya sahip olan, bölgenin yük trafiğinin limanı olarak gelişme gösteren Çelebi Bandırma Liman İşletmelerinde incelemelerde bulunarak İşletme Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy'u ziyaret etti.

Burada bulunan birimleri de ziyaret ederek personele çalışmalarında başarılar diledi. Vali Şıldak römorkör de kullanarak limanı denizden inceledi. 

Bandırma'da yoğun şekilde gerçekleştirdiği programına, yapımı devam eden ve alanında en kapsamlı örneklerden olan Hicri Ercili Özel Eğitim Uygulama Okulu inşaatında incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yıl sonunda tamamlanması planlanan okulun takdire şayan bir eğitim desteği olduğunu belirten Şıldak Ercili Ailesine teşekkür etti. 

Vali Hasan Şıldak program kapsamında Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü’nü de ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Enstitü Müdürü Erdinç Veske‘den yürütülen ve yeni uygulamaya geçirilecek çalışmalarla ilgili bilgi alan Şıldak Enstitünün ülke hayvancılığı için büyük önemi olduğunu ifade etti. 

Ziyaretlerine devam eden Vali Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak Bandırma Hicri Ercili Çocuk Evleri Sitesi'ni ziyaret etti. Çocuklarla yakından ilgilenerek birlikte vakit geçiren Şıldak onlarla pasta kesti, sohbet etti. Çocukların yaşam alanlarını gezerek bilgi aldı. Çocuklar ziyaretten dolayı mutlu olurken Şıldak ve Eşi ile fotoğraf çekilerek ziyaretleri için teşekkür ettiler. 

Programı kapsamında Bandırma’da faaliyet gösteren Hidrojen Peroksit Fabrikası ve son olarak da Türkiye’nin ilk bor işleme tesisi olan ve bünyesinde 12 fabrika bulunan Eti Maden İşletmeleri Bandırma Bor ve Asit Tesislerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Ülke ekonomisine büyük değer katan, önemli bir milli serveti işleyen tesis yöneticilerini tebrik etti. 

Ziyaretlerinde Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak’a Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Eşi Ülkü Yazar eşlik etti.



Anahtar Kelimeler: Hasan Şıldak Bandırma'
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli