VALİ HASAN ŞILDAK'tan, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

VALİ HASAN ŞILDAK

Vali Hasan Şıldak, "Cumhuriyetimizin 98’inci kuruluş yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz."

İstiklalimiz ve istikbalimiz için, milletçe verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlanmasının ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisince, 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimizin 98’inci kuruluş yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Cumhuriyet, ezelden beri hür yaşamış, esarete hiçbir zaman boyun eğmemiş yüce milletimizin küllerinden yeniden doğarak, Türk milletinin iradesinin esir alınamayacağının bütün dünyaya ilan edildiği gündür.

Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde bütün zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletimiz,“Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle, vatan sevgisini milli irade kavramına dönüştürmüştür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

Anadolu’nun vatansever erkekleri ölürsem şehit, kalırsam gazi parolası ile cepheye koşmuş, canından aziz bildiği vatanı için gözünü kırpmadan canını feda etmiştir. Cefakâr kadınları yiyecek son lokmasını Mehmetçikle paylaşmış, cepheye taşıdığı silahlar soğuktan ve yağmurdan zarar görmesin diye üzerindeki giysiyi çıkarıp örtmüştür. Büyük fedakârlıklar sonucu bizlere emanet edilen bu aziz vatan topraklarını gelecek kuşaklara daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü bir şekilde bırakmak için, çalışmalarımızı azimle ve şevkle sürdürüyoruz.

“Bağımsızlık karakteri” olan böyle necip, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Cumhuriyet; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde bugünlere ulaşmıştır. Yarınlara da emin adımlarla yürüyeceğimize inancımız tamdır. Millet olarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milletimizin birliğine yönelik hain saldırılara karşı daima duyarlı olarak Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan bütün şehitlerimiz ile gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet coşkusunu bütün vatandaşlarımızla paylaşıyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Hasan ŞILDAK

Balıkesir Valisi



Anahtar Kelimeler: HASAN ŞILDAK' CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı