Vali Şıldak, BGC’yi ziyaret etti

Vali Şıldak, BGC’yi ziyaret etti

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak: “Pandemide önemli artış var, önlemlere eksiksiz uymalıyız”

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti’ni(BGC) ziyaret etti.

Cemiyete, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran ve Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mahir Mavi ile birlikte gelen Şıldak, Bandırma’yı bir sonbahar günü ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bandırma, her mevsimde güzel” dedi.

Balıkesir ilindeki pandemi ile ilgili bilgi de veren Vali Şıldak, şunları söyledi:

“Ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir’de de pandemi vaka sayıları arttı. Kaymakamlarımızın da organizesinde, tüm ilçelerimizde pandemiyle mücadele konusunda toplumsal bilinci artırmaya çalışıyoruz. Bu konuda biz de her çeşit önlemi alıyoruz. Ancak bizim bu konudaki çalışmalarımız yetmez. Vatandaşlarımızın, açıkladığımız tedbirlere uymamaları durumunda salgını önleme konusunda başarılı olamayız. Pandemi konusunda, kırsal mahallelerimizde de önemli artış görülüyor. Vatandaşlarımızın, maske takmaları konusunda genelde bir sıkıntı görülmüyor, ancak sosyal mesafeyi korumakta sorun yaşanıyor. Bu ortamda, birbirimizin evlerine gidip gelmememiz gerekiyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı’mızın yayınladığı yeni genelde uyarınca yeme-içme ve umuma açık yerlerin kapanma saati 22.00 olacak. Bu yerler, 22.00’den sonra sadece al-götür ve paket servisi hizmeti verebilecek. Kamuda ise esnek çalışma modeline geçiyoruz. Bu konuda ilçe kaymakamlarımıza yetki verdik. Onların organizasyonunda, kamu çalışanlarına dönüşümlü çalışma modeli uygulanacak. Mesai saatlerinin başlama ve bitimi de kademeli olacak. Başlangıç, 08.00, 08.30 ve 09.00 saatleri gibi üç aşamalı düzenlenecek.”

İl düzeyindeki tüm verileri yakından takip ettiklerini belirten Vali Şıldak, “Şu anda 16 mahallemizde karantina uygulaması var. Hane ve sokak gibi 29 yerleşim biriminde ise kısmi karantina uyguluyoruz” dedi.

Olayın bulunduğu noktayı “sınırda” olarak niteleyen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, şöyle konuştu:

“Birbirimizle sosyal mesafemizi korumamız ve yakın temastan kaçınmamız gerekiyor. Buna uymazsak vicdani vebal altında da kalabiliriz. Pandemiyle mücadele konusunda başta sağlık ve kolluk görevlilerimiz olmak üzere özverili bir çalışma yürütülüyor. Buna rağmen son bir hafta içinde, Covid-19 vakalarında 3 kat artış var. Yine 65 yaş üstü vatandaşlarımızın salgına yakalanma sayılarında da ani bir sıçrama görülüyor. Bu arada salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da arttı. Paniğe kapılmayalım ama önlemlere de eksiksiz uymak zorunda olduğumuzu unutmayalım.”

Vali Şıldak, il düzeyindeki hastanelerin, Covid-19 ile ilgili yatak sıkıntısı olmadığını sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından BGC Başkanı Kaan Bingül, ziyaretin anısına Şıldak’a bir Atatürk tablosu, gazeteci-yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen ise kendilerinin kaleme aldıkları kitapları armağan ettiler.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, aynı gün Bandırma Belediyesi, Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Ticaret Borsası’nı da ziyaret etti.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Şıldak ziyaret
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli