Vali Şıldak, Esnaf Odaları Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Vali Şıldak, Esnaf Odaları Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Vali Hasan Şıldak Balıkesir genelinde faaliyet gösteren Esnaf Odalarının Başkanları ile öğle yemeğinde biraraya geldi.

Vali Hasan Şıldak Balıkesir genelinde faaliyet gösteren Esnaf Odalarının Başkanları ile öğle yemeğinde biraraya geldi.

Pandemi tedbirlerinin büyük ölçüde azaldığı ve turizm hareketliliğinin başladığı normalleşme döneminin değerlendirildiği toplantıya Vali Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ve İlçelerde faaliyet gösteren Esnaf Odalarının Başkanları katıldı. 

Esnaf Odalarının Başkanları ile  tek tek ilgilenerek, esnafın talep ve sıkıntılarını dinleyen Şıldak sorunlara yönelik çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

‘Sizler Toplumun En Temel Dinamiğisiniz’

Esnafın toplumun kendisi olduğunu belirten Şıldak yaptığı konuşmada, “Toplantı vesilesi ile esnafımıza buradan bir mesaj vermek istiyorum. Sizler toplumun en temel dinamiğini temsil ediyorsunuz. Esnaf demek kültürümüzde, geleneğimizde toplumun kendisi demektir. Ahi geleneğini temsil eden sizler vesilesi ile Balıkesir'i A'dan Z'ye karşımızda görüyoruz. Bundan sonraki dönemde tekrar yapacağımız karşılıklı istişare ve fikir alışverişleri fayda sağlayacaktır. Çünkü siz toplumun içindeki bireyler olarak hem sivil toplum kuruluşu hem de meslek kuruluşusunuz. Aynı zamanda kamuya hizmet ediyorsunuz. Bize vereceğiniz görüşler, fikirler, alternatif öneriler her zaman bizim için aydınlatıcı oluyor. Çözüme giden yol haritasının oluşmasında toplumun görüşlerinin ve önerilerinin yansıtılmasına vesile oluyorsunuz.” ifadelerini kullandı. 

‘Pandemi Sürecinde Esnafımız Sıkıntılı Günler Yaşadı’

Toplumun her kesiminin pandemi döneminde sıkıntı yaşadığını fakat en çok esnafın etkilendiğini belirten Şıldak, “Pandemi süreci boyunca muhakkak esnafımız Balıkesir'de de sıkıntılı zamanlar yaşadı. Bu sıkıntıları hep beraber toplum olarak çektik ama küçük esnafımız bu yükü omuzlarında daha fazla hissetti. Devletimiz desteklerle bu yükü hafifletmeye çalıştı. Yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz sürece katkı sağlamaya çalıştı. Vaka sayılarının hızlı yükseliş gösterdiği dönemde bir taraftan tedbirler konuşulurken bir taraftan da çok yüksek ölüm hadiseleri vardı. Çok insanımız vefat etti. Bu bakımdan tedbirler alınmak zorundaydı. Cumhurbaşkanımızın ve Sağlık Bakanımızın sık sık dile getirdiği gibi bunlar birer zorunluluktu.” diye konuştu.

‘Aşının Teşvik Edilerek Yaygınlaştırılması Gerekiyor’

Vaka sayılarının Balıkesir’de büyük oranda düştüğünü açıklayan Vali Şıldak, “Şimdiden itibaren artık vaka sayılarımız düşüşe geçti. Temmuz ayında da gerileyecek. Hükümetimiz artık aldığı son kararda eskisi gibi yaşanabileceğini ancak yine de kontrollü ve tedbirli olmakta fayda olduğunu açıkladı. Bu sebeple, maske ve mesafe konusunda tedbirli olmakta fayda var. Salgına karşı şüphesiz diğer güçlü bir silah aşı. Aşının da çevrenizdekileri teşvik edecek şekilde yaygınlaştırılması lazım. Toplum sağlığı için bu oldukça önemli.” şeklinde ifade etti. 

‘Esnaf Kazansın, Ekonomi Canlansın’

Yeni dönemin hareketli olmasını dilediğini sözlerine ekleyen Şıldak, “Tüm esnafımıza sizler aracılığıyla bereketli, bol kazançlı bir yaz dönemi diliyorum. Esnafımız kazansın, ekonomi canlansın. Özellikle İlimizde güzel hareketli bir yaz dönemi yaşansın. Biz idare olarak her zaman belediyelerimiz ile birlikte güzel çalışmalar ortaya koymaya gayret ediyoruz. Sosyal projelere ağırlık veriyoruz. Sizlerden de her zaman destek bekliyoruz. Karşılıklı anlayış, hoşgörü bekliyoruz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim.” şeklinde konuştu.



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı