VALİ ŞILDAK'tan,"10 OCAK İDARECİLER GÜNÜ MESAJI"

VALİ ŞILDAK

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 10 Ocak 1971 tarihinde Mülki İdare Amirleri günü dolayısı ile mesaj yayınladı.

Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 yılında yapılan genel kurul toplantısında, 10 Ocak 1971 tarihinde Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdas edilmesi esas alınarak 10 Ocak tarihi İdareciler Günü olarak kabul edilmiştir. Halkın taleplerini ve ihtiyaçlarını devlet adına tespit edip, bunların karşılanması için özveriyle çalışan Türk devlet geleneğinin günümüzde de büyük sorumlulukla devamını sağlayan devletin temel yapı taşları Mülki İdare Amirlerimizin idare ve toplum hayatındaki yerine dikkat çekilmesi bakımından 10 Ocak İdareciler Günü önem taşımaktadır. 

Mülki İdare Amirleri, milletimizin huzuru ve refahı için mesai mefhumu gözetmeksizin hareket eden, devleti temsil sıfatıyla vatandaşlarımızın canının ve malının korunması için her türlü güvenlik tedbirini alan, kamu hizmetlerinin vatandaş memnuniyetini esas alan bir hassasiyetle sunulmasında, ülkemize ve insanlarına karşı her zaman fedakârca bir görev anlayışına sahip idarecilerdir.

 Ülkesine ve insanlarına hizmet etme bilinciyle çalışan Mülki İdare Amirleri, devletin varlığı, gücü ve otoritesinin yanı sıra, şefkatini de temsil etmekte, devletle vatandaşlarımız arasındaki sevgi, güven bağlarını güçlendirmektedirler.

 Mensubu olmaktan gurur duyduğum Mülki İdare Amirliği mesleğinin bu anlamlı gününde, görevi başında şehit olmuş meslektaşlarım başta olmak üzere hayatta olmayan İdarecilerimizi rahmet ve saygıyla yâd ediyor, ülkemizin dört bir köşesinde milletimizin huzuru, refahı ve devletimizin bekası için özveriyle çalışan bütün meslektaşlarıma görevlerinde başarılar diliyorum. Hasan ŞILDAK Balıkesir Valisi



Anahtar Kelimeler: ŞILDAK' " İDARECİLER MESAJI"
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı