Vali Yazıcı;"DEĞERLERİMİZ İLE DEĞERLİYİZ"

Vali Yazıcı;

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Erdek Anadolu Lisesini ziyaret etti.

BENGİ Projesi'nin sürdüğü 38 ay boyunca sayısız okula giderek, öğrencilere ve öğretmenlere değerler eğitiminin öneminden bahseden Vali Yazıcı, "Sağlıklı yaşayabilmek için de geleneğe ve toplumu bir arada tutan ortak değerlere ihtiyacımız var." dedi. 
Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına; günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.
Vali Yazıcı, öğrencilere birer birer söz hakkı vererek öğrencilerin ne hissettiklerini ve hangi mesleği seçmek istediklerini sordu.


KİTAPLARI YANINIZDAN AYIRMAYIN
Günümüzde artık herkesin, geçmişteki imkânlara göre çok daha iyi bir şekilde eğitim alma hakkı olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, üniversiteye hazırlanan öğrencilere gelecek hedefleri ile ilgili tavsiyelerde bulunarak bilgiye ulaşmanın en temelinde kitap olduğunu bunun için gençlerin kitapları yanlarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi.


SON SÖZ YİNE SİZDE
Meslek seçiminin, öğrencinin yaşamında çok önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Asla sevmediğiniz bir meslek seçip mutsuz olmayın.  Eğer, seçtiğiniz mesleğin zorluklarının üstesinden geleceğinizi biliyorsanız o mesleği seçin. Ailelerinizin meslekler ile ilgili söylediklerini dikkate alın ama son söz yine sizde olacak."diye konuştu.
Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.


ÖĞRETMENLERİMİZE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR
Vali Ersin Yazıcı öğretmenlere hitap ettiği konuşmasında, "Değerler eğitimine önem vermeliyiz" dedi.

Vali Ersin Yazıcı, öğretmenlerin sadece öğretim programlarının uygulayıcısı olmadıklarını vurgulayarak, öğrencilere değer kazandırmada öğretmenlere çok önemli görevler düştüğünü belirtti.


HER BİR ÇOCUĞUMUZ BİZİM İÇİN BİR DEĞER VE ZENGİNLİKTİR
Gençlere değer vermek gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, "Her bir çocuğumuz bizim için bir değer ve zenginliktir. Eğitim bir birey ve insanı değerli hale taşır, onu bir değer haline getirir. Şu anda çağımızda modern toplumların en çok önem verdiği eğitim, değerler eğitimidir. Çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştireceğiz. Eğitim çok önemlidir, ama değerler eğitimi daha önemlidir."dedi.


TÜM DERSLERDE DEĞERLER EĞİTİMİNE ÖNEM VERİLMELİ
Ahlaklı, erdemli nesiller yetiştirmenin son derece önemli olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Türkiye için güzel, kendini yetiştirmiş bir nesil görmek istiyorsak küçük yaşlardan itibaren değerler eğitimine önem vermeliyiz. Gelecek nesillerin sorumluluğu hepimizin omzuna yüklenmiştir. Değerler eğitimi hem velilerin hem de eğitimcilerin önemle üzerinde durması gereken bir konudur. Bu konuya önem verdiğimiz oranda millet olarak geleceğe emin adımlarla yürüyebileceğiz. Öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki değerlerimizi kazandırmak ve bu değerler hakkında öğrencilerimizde ve toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. "diye konuştu.


BİRLİKTELİK RUHUNU YAKALAMAK ZORUNDAYIZ
Okullarımızda değerler eğitimine yönelik çalışmaları gerçekleştirirken bunu okul kültürünün bir parçası haline getirmek için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirten Vali Yazıcı, "Birliktelik ruhunu yakalamak zorundayız, o zaman başarı gelir. Memleketimizin değerlerine önem vermeliyiz, çocuklarımıza bunları öğretmek zorundayız. Bu vesileyle ortak değerlerin yeni nesillere kazandırılmasının sadece bir dersin ya da bir öğretmenin işi olmadığını, dolayısıyla başta aile olmak üzere toplumun her kesimine büyük sorumluluklar düştüğünü tekrar tekrar belirtmek isterim." şeklinde konuştu.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu